Sfaturile care te scapă de cheltuieli mari în vacanța din Bulgaria. Cum să mergi cu buget minim

de: Bișinicu Andreea
21 06. 2022

Când vine vorba de o vacanță pe litoral, una dintre cele mai populare destinații preferate de români este, cu siguranță, Bulgaria. Indiferent că pleci pentru un city-break sau o vacanță de vară de două săptămâni, pentru a te bucura de soare, plajă și mare, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești niște bani în călătoria ta la vecinii noștri de la sud de Dunăre.

Cum să cheltui puțini bani în vacanța din Bulgaria

Istoria îndelungată a Bulgariei este evidentă peste tot, de la vechile așezări neolitice la misterioase morminte tracice și la fortărețele lăsate în urmă de țari puternici.

Chiar și unele dintre cele mai mici, cele mai nedescrise biserici au în interior lucrări de artă religioasă elaborate, inclusiv picturi cu sfinți și picturi murale vii.

Și, dacă ești iubitor de natură, există mai multe lanțuri muntoase în toată țara care oferă tot felul de drumeții.

Dacă ești pasionat de litoral și vrei să te duci la mare în Bulgaria, iată câteva ponturi de care cei de la ziare.com te sfătuiesc să ții cont, dacă vrei să economisești bani:

  • Evită stațiunea Sunny Beach, acolo unde prețurile de pe plajă sunt ridicate, este aglomerat, cu șezlonguri amplasate unul lângă altul, fără spațiu de a respira.
  • Mai bine alegi o pensiune decât un hotel. Condițiile sunt asemănătoare sau chiar identice, iar prețurile sunt mai reduse. Poate ai noroc să primești micul dejun inclus.
  • Mergeți și mâncați la brutării. Produsele sunt foarte gustoase și pot ține locul unei gustări copioase pentru doar câteva leva.
  • Localnicii te pot ajuta cu anumite sfaturi, în privința unor localuri cu prețuri bune și servicii de calitate.
  • Explorează țara mergând pe jos. Vei vedea peisaje frumoase și vei avea ocazia să participi la tururi gratuite pe jos, organizate în orașe/stațiuni precum Sofia, Veliko Târnovo și Plovdiv.
  • Participă la festivalurile gratuite și concertele pe care bulgarii le pun în scenă, în fiecare sezon estival.

Cât costă mâncarea în Bulgaria

Atunci când vrei să te bucuri de preparatele tradiționale din Bulgaria, care sunt delicioase și asemănătoare, din multe puncte de vedere, cu cele românești, trebuie să încerci anumite preparate.

De exemplu, tocănițele din carne de miel, capră sau pui sunt la ordinea zilei, la fel și cârnații și produsele lactate. Brânzeturile sunt foarte gustoase, precum și produsele de panificație.

Kebapche, salata shopska, și moussakaua sunt cele mai populare feluri de mâncare de pe meleagurile bulgare. În ceea ce privește prețurile, un shopska sau un kebab costă 6 leva, o masă la un restaurant cu mâncare tradițională costă circa 10 leva, iar o pizza mare costă tot 10 leva.

Pentru o masă copioasă, cu tot cu băutură, veți scoate din buzunar aproximativ 25 leva. O bere în Bulgaria costă aproximativ 3 leva, un cappuccino 2,5 leva iar pe o sticlă de apă dai doar 1 leva.

Citește și