Sfatul de aur primit de marele Alain Delon din partea unei actrițe din România. Ce a dezvăluit Irina Margareta Nistor EXCLUSIV

Sfatul de aur primit de marele Alain Delon din partea unei actrițe din România. Ce a dezvăluit Irina Margareta Nistor EXCLUSIV
Ce sfat a primit Alain Delon de la o actriță din România?

Ajuns la 87 de ani, actorul francez Alain Delon rămâne unul din numele sonore ale cinematografiei mondiale. Românii din diverse generații l-au putut admira în zeci de filme care au făcut cândva istorie și care încă mai au mare priză la public. playtech.ro a vorbit însă cu Irina Margareta Nistor despre o latură mai puțin cunoscută a actorului din „Hexagon”. Căci ea se numără printre puținii conaționali care l-au urmărit pe Alain Delon jucând teatru.

Sfatul primit de Alain Delon de la o actriță din România: ,,nu am regretat”

„Îmi amintesc că am vrut neapărat să-l urmăresc pe Alain Delon jucând teatru. Așa că nu m-am dat în lături de la nimic și de la Paris, locul în care mă aflam la acel moment, nu am ezitat să iau trenul până la Bruxelles pentru a-l urmări pe scena unui teatru. Piesa s/ar putea traduce O zi ca oricare alta”, începe confesiunea făcută în exclusivitate de Irina Margareta Nistor pentru playtech.ro.

Ea spune că nu a regretat nicio clipă alegerea făcută, chiar dacă totul a fost calculat la miime de secundă:

„Totul a fost special în ziua aceea. De la trenul rapid pe care l-am ales pentru a străbate distanța dintre Paris și Bruxelles, până la reprezentația scenică în sine. Nu am regretat absolut deloc că am putut, cu ceva eforturi, să-l văd jucând și pe scena unui teatru pe acest actor mare”.

,,Lucrurile nu stau așa în realitate”

De remarcat că partenera marelui Alain Delon din piesa cu pricina era nimeni alta decât fiica sa, Anouschka Delon, care va împlini la finele acestei luni 32 de ani.

„Piesa cu pricina este scrisă de Éric Assous, un foarte apreciat dramaturg francez din opera căruia s-a tradus la noi piesa Străini în noapte, una care se joacă cu mare succes de ani buni la noi, cu Medeea Marinescu și Florin Piersic și despre care românii cred că este piesa jucată de Alain Delon și fiica sa. Numai că lucrurile nu stau așa în realitate! Sunt două piese diferite”, a precizat aceeași Irina Margareta Nistor.

A ajuns la Festivalul de Film de la Cluj

Ea spune că amintirile legate de acest spectacol nu se opresc aici.

„În urmă cu ceva ani, când Alain Delon a ajuns la Festivalul de Film de la Cluj, nu am reușit să-l întâlnesc personal, fiind reținută de alte lucruri. Dar am rugat o prietenă foarte bună să încerce să-l convingă să-mi dea un autograf pe programul piesei de la Bruxelles.

Nu mi-am făcut mari speranțe, mai ales că nici nu eram eu acolo, în carne și oase!. Dar omul a fost mai mult decât amabil și s-a declarat încântat că cineva îi urmărește și cariera teatrală”, indică cunoscutul critic român.

,,Să nu renunți niciodată!”

În plus, mai spune Irina Margareta Nistor, ea spune că nu va uita vreodată spusele lui Alain Delon, la Festivalul de la Cannes, din urmă cu puțini ani, când premiat cu un Palme d’Or onorific, pentru întreaga sa carieră, el și-a reamintit un sfat excelent pe care l-a primit în tinerețea sa din partea unei românce.

„Alain Delon a spus atunci că la începutul carierei unul dintre cele mai bune sfaturi le-a primit din partea unei românce, Elvira Popescu. Aceasta i-ar fi spus ceva de genul Dragule, dacă tu crezi că poți face carieră în cinematografie, fă-o!

Dar să nu renunți niciodată la teatru!. Cuvinte puține, dar care nu pot lăsa pe nimeni indiferent”, a conchis Irina Margareta Nistor.

Urmăriți Playtech.ro și pe