Sfâșietor. Rudele morților de COVID-19 acuză cadrele medicale pentru modul în care își bat joc de pacienți: „Mori ca un câine și te pun într-un sac pe care scrie „fără lumânare””

Sfâșietor. Rudele morților de COVID-19 acuză cadrele medicale pentru modul în care își bat joc de pacienți: „Mori ca un câine și te pun într-un sac pe care scrie „fără lumânare””
Oameni morți de covid-19 aruncați în sac Sursă foto: fanatik.ro

Pandemia de COVID-19 a scos și mai mult la iveală neregulile ce se petrec în spitale, la orice oră din zi și din noapte. Dacă până acum, cei mai tineri au stat departe de ușile acestor instituții, din păcate, nevoia i-a adus mai aproape de ceea ce nu-și doreau: să fie izbiți de realitatea dură a sistemului medical românesc. Pentru că tinerii au mai mult curaj și dorință de schimbare a sistemului, unii dintre ei au vrut să împărtășească cu întreaga țară dramele trăite în ultima perioadă.

„Nu avem timp să stăm non-stop la telefon”

La zece luni de la pandemia de COVID-19, situația României a atins cel mai înalt nivel de degradare, mai ales din punct de vedere medical. În ciuda sutelor de medici dedicați, care și-au sacrificat viața personală pentru a vindeca mii de vieți, există multe minusuri care pun stăpânire pe societate.

Pentru că numărul cazurilor de COVID au explodat, sistemul medical deficitar nu mai face față, motiv pentru care, pacienții ajung să fie tratați ca niște animale care au făcut rău toată viața. Rudele pacienților infectați cu noul coronavirus își plâng durerea și acuză cadrele medicale pentru faptul că nu informează rudele pacienților despre starea lor de sănătate.

În urma mai multor acuzații privind lipsa de informare a rudelor pacienților bolnavi și decedați de COVID-19, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pantelimon a declarat că nu există timp pentru așa ceva.

“Ca să putem avea timp să ne ocupăm de pacienţi, nu putem să stăm non-stop la telefon. De fiecare dată când se întâmplă ceva, că e mai bine, că e mai rău, că se pune problema de transfer, pentru fiecare posibil transfer, luăm legătura şi cu familia”, potrivit observatornews.ro.

„Trupurile erau așezate pe jos, iar eu trebuia să-mi recunosc mama”

Lipsa informațiilor despre persoanele dragi, aflate în suferință, le distrug ușor, dar sigur pe rudele acestora. De cele mai multe ori, cadrele medicale nu anunță familia că ruda le-a murit, aceasta aflând după telefoane date din proprie inițiativă.

„Mă duc la poartă, încerc să stau de vorbă cu ei. Nu vrea să iasă nimeni. Spune că n-au voie. Vă daţi seama ce poate să fie în sufletul meu: supărare, durere, furie”, a declarat ruda unui pacient, potrivit observatornews.ro.

Mircea Tocaci, fiul unei paciente cu COVID-19 a povestit pentru sursa menționată mai sus faptul că el nu a fost anunțat că mama sa murise, aflând în urma unui telefon pe care l-a dat la spital. Acesta rememorează momentele în care a fost nevoit să-și identifice printre cadavre persoana cea mai dragă.

„Eu m-am dus să o recunosc pe mama în ziua în care am înmormântat-o… Am fost primiţi într-o încăpere să-i spunem … udă, pe jos era şi noroi şi lac. Trupurile erau scoase din nişte containere. Erau puse pe jos, pe stradă şi, noi, aparţinătorii, trebuia să ne recunoaştem rudele.

Mori ca un câine, fără să fie nimeni lângă tine. Şi eventual te pune într-un sac, aşa cum a fost pusă ea, sac pe care scrie „fără lumânare”. O să simt tot timpul golul ăsta în mine, faptul că nu am putut să am grijă de ea”, a declarat Mircea Tocaci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI