Sfârșit tragic pentru o profesoară infectată cu COVID-19. Femeia a murit în fața elevilor, în timp ce preda un curs online. Care au fost ultimele cuvinte

Sfârșit tragic pentru o profesoară infectată cu COVID-19. Femeia a murit în fața elevilor, în timp ce preda un curs online. Care au fost ultimele cuvinte
Sfârșit tragic pentru o profesoară infectată cu COVID-19. Femeia a murit în fața elevilor, în timp ce preda un curs online. Care au fost ultimele cuvinte

Paola De Simone, o profesoară de Științe Politice la o facultate din Argentina, a murit pe data de 3 septembrie, fiind infectată cu COVID-19. Femeia, în vârstă de 47 de ani, și-a dat ultima suflare în timp ce susținea o oră de curs online, pe Zoom, în fața tuturor elevilor ei.

Ce a apucat să le mai spună pentru ultima oară elevilor

Inițial, filmul morții profesoarei a fost publicat pe rețelele sociale, dar mai târziu, familia femeii a cerut să nu mai fie publicat nicăieri, în respect pentru persoana dragă care nu mai este în viață.

Paola de Simone a căzut victimă a virusului ucigaș după patru săptămâni în care simptomele nu au părăsit-o niciun moment. Cu toate acestea, profesoara preda ore online pentru ca elevii să nu rămână în urmă cu materia.

Potrivit declarațiilor făcute de elevii săi, Paola le-a spus acestora, cu câteva secunde înainte să moară că “nu mai pot”, referindu-se la imposibilitatea de a mai respira și imediat s-a prăbușit la pământ. Din păcate, în momentul tragediei, femeia se afla singură acasă, fiica și soțul său, de meserie medic, nefiind cu ea.

Cu câteva zile înainte, profesoara publicase pe Twitter o postare în care povestea că de patru săptămâni se luptă cu simptomele noului COVID-19 și că de asemenea, soțul său medic este foarte expus să contacteze COVID-19.

“Este foarte complicat. Sunt aici de mai bine de patru săptămâni și simptomele nu dispar. Un prieten de-al nostru este într-o stare complicată. Soțul meu este epuizat de atâta muncă în această perioadă (terapie medicală și urgențe). El are contact cu multă lume și asta poate dăuna”, le-a dezvăluit aceasta prietenilor virtuali.

Ce mesaje i-au transmis colegii și elevii

Moartea fulgerătoare a iubitei profesoare a șocat o lume întreagă, dar mai cu seamă pe cei apropiați, care au iubit-o și au apreciat-o.

UADE, universitatea la care profesoara a predat, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei prin care își exprimă regretul morții și recunoștința și respectul pe care i-l purtau.

„Paola a fost un profesor pasionat și dedicat, un profesionist excelent și o persoană grozavă, cu mai mult de 15 ani de experiență la UADE. Suntem alături de familie în aceste momente și transmitem sincere condoleanțe în numele întregii instituții academice. Vă rugăm să onorați cu respect și recunoștință memoria Paolei ”, a scris instituția.

De asemenea, sute de elevi au transmis mesaje pline de tristețe și recunoștință față de profesoara veselă și dedicată pe care nu o vor uita niciodată.

„Elevii ei își vor aminti întotdeauna de ea pentru sprijinul ei constant, vocația pe care a transmis-o în fiecare dintre cursurile ei și dragostea pe care i-a insuflat-o celor care, ca și noi, s-au angajat pe calea studierii Științelor Politice și a Relațiilor Internaționale”, au scris câțiva dintre elevii care au iubit-o, într-o postare intitulată „În memoria Paolei de Simone (1973-2020)”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI