Sfârșit tragic pentru o atletă olimpică. Maratonista Rebecca Cheptegei a murit la nici o lună de la participarea la Jocurile Olimpice

de: Andrei Simion
05 09. 2024

Atleta ugandeză Rebecca Cheptegei, participantă la maratonul feminin de la ultimele Jocuri Olimpice din Paris, a decedat într-un spital din Kenya.  Conform Agerpres, sportiva a fost spitalizată după ce a fost atacată de iubitul ei, care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc.

„Din păcate, am pierdut-o după ce toate organele i-au cedat în cursul nopţii trecute”, a declarat dr. Owen Menach, director interimar al Spitalului Universitar Moi din Eldoret, vestul Kenyei, citat de presa locală.

Sfârșit tragic pentru o atletă olimpică

Federația de atletism din Uganda (UAF) a confirmat, de asemenea, decesul sportivei în vârstă de 33 de ani.

„Suntem profund întristaţi să anunţăm decesul sportivei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineaţă, care a fost în mod tragic victimă a violenţei domestice. Ca federaţie, condamnăm astfel de acte şi cerem dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a precizat UAF într-un comunicat.

Tragedia a avut loc duminica trecută în districtul Trans Nzoia din vestul Kenyei, iar sportiva a fost transportată de urgență la spitalul din Eldoret, având arsuri pe 80% din corp. Presupusul atacator, Dickson Ndiema Marangach, a suferit și el arsuri severe pe 30% din corp și este internat în același spital.

Maratonista Rebecca Cheptegei a murit la nici o lună de la participarea la Jocurile Olimpice

Conform poliției, duminică, Marangach s-a infiltrat în locuința lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină. Atleta era plecată la biserică împreună cu copiii ei, iar la întoarcere, bărbatul a stropit-o cu combustibil și i-a dat foc. Părinții sportivei, Joseph Cheptegei și Agnes Ndiema, au menționat că fiica lor, care locuia în Uganda, a achiziționat un teren în districtul kenyan și și-a construit o casă acolo pentru a locui în timpul antrenamentelor.

Guvernul kenyan a anunțat miercuri că plănuiește să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a beneficia de tratament medical specializat, având în vedere starea ei gravă. Rebecca Cheptegei, care a concurat în competiții începând cu 2010, a participat la maratonul feminin de la Jocurile Olimpice de la Paris, terminând pe locul 44.