Sfârșit fulgerător în Hunedoara. Un tânăr a murit în timp ce era alergat de polițiști pentru că nu avea declarație

Sfârșit fulgerător în Hunedoara. Un tânăr a murit în timp ce era alergat de polițiști pentru că nu avea declarație
Sfârșit fulgerător în Hunedoara. Un tânăr a murit în timp ce era alergat de polițiști pentru că nu avea declarație

Sfârșit tragic în Hunedoara, acolo unde un tânăr a murit în timp ce fugea de poliție pentru că nu avea declarația pe propria răspundere la el. De teamă să nu fie amendat, băiatul împreună cu un alt prieten au luat-o la fugă, efort extrem de mare care s-a dovedit a-i fi fatal.

Din ce cauză a murit tânărul

Un băiat în vârstă de 21 de ani a murit sâmbătă, în Hunedoara. Potrivit informaților transmise de autorități, tânărul a luat-o la fugă atunci când a văzut un echipaj de poliție, pentru că nu avea declarația pe proprie răspundere la el. Acesta împreună cu prietenul său, un băiat de 15 ani, s-au speriat că vor primi amendă, motiv pentru care au fugit cât au putut de repede pentru ca polițiștii să le piardă urma.

Din păcate, tânărului în vârstă de 21 de ani i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ, murind câteva minute mai târziu, chiar în apropierea blocului în care locuia. Se pare că băiatul a făcut infarct, iar în urma declarației prietenului său, acesta consumase înainte de tragedie trei doze de băuturi energizante carbogazoase.

În urma necropsiei, medicii de la Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara au constatat că tânărul a avut o moarte neviolentă, care s-a produs prin edem pulmonar acut, consecutiv unui infarct miocardic acut, potrivit zhd.ro.

Declarația pe proprie răspundere, necesară sau nu, după 15 mai. Anunțul făcut de Marcel Vela

Minstrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit vineri despre planul măsurilor de relaxare începând cu data de 15 mai. Acesta va fi adus la cunoștință cetățenilor în cursul acestei săptămâni, cu precizarea că se acceptă sugestii de îmbunătățire din partea publicului. Printre cele mai importante mențiuni, Vela a menționat despre declarația pe propria răspundere, amenzi și programul de lucru din cadrul companiilor.

Întrebat dacă declarațiile pe proprie răspundere vor mai fi necesare, Marcel Vela nu a fost categoric, dar a lăsat de înțeles că aceste lămuriri vor fi aduse în viitorul apropiat, iar în prezent, acest subiect se discută în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență: ”Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”.
Cu privire la amenzi, Marcel Vela a specificat că ”măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență”. Acesta a completat în acest context că decizia CCR prin care au fost declarate neconstituționale amenzile date pe baza ordonanțelor militare ”afectează România”.