Povestea tânărului gay infectat intenționat cu HIV. Cine a folosit virusul ca o armă

Povestea tânărului gay infectat intenționat cu HIV. Cine a folosit virusul ca o armă
Lenny, tânărul infectat cu HIV deși îi ceruse partenerului să poarte prezervativ. Este una dintre victimele primului bărbat condamnat în Marea Britanie pentru răspândirea intenționată a virusului HIV. Foto: BBC Three

Infectat cu HIV intenționat acum mai mulți ani, Lenny lasă cuvintele să plutească în aer. Vorbește despre o întâlnire amoroasă pe care nu o va uita niciodată.

Trebuia să se vadă cu Daryll Rowe,cel care, în aprilie 2018, a devenit prima persoană care a fost închisă pentru infectarea deliberată a bărbaților cu HIV în Marea Britanie.

Așadar, ne aflăm în anul 2015, în Brighton, când Lenny la întâlnit pe Daryll, un hair stylist, care avea aproape 25 de ani. Au legat o prietenie după ce s-au contactat pe o aplicație destinată întâlnirilor gay.

Au flirtrat înainte de a face schimb de fotografii. Nu a fost greu, cu poate bănui oricine, că discuția a alunecat spre sex, iar Lenny spune că tonul conversației lor sa schimbat. Daryll a spus că nu dorește să folosească protecție, iar Lenny, care a crescut în New York, l-a oprit rapid.

Lenny, un make-up artist căutat mai ales de celebrități, ieșise nu demult dintr-o relație de lungă durată. A decis să îl ignore pe Daryll după ce i-a vorbit despre sex neprotejat. Asta până când a primit un mesaj de la Daryll care i-a spus că, până la urmă, va fi de acord să folosească prezervativul.

La scurt timp după aceea, Daryll s-a înființat la domiciliul lui Lenny.

„E un moment în care mă gândesc mereu. N-ar fi trebuit să deschid ușa aceea.” Lenny

Lenny, în vârstă de 38 de ani astăzi, spune că greșeala cea mare a fost că i-a dat hair-stylistului adresa.

Când virusul HIV devine o armă. Cum Daryll l-a infectat pe Lenny

Când au ajuns față în față, Daryll a uitat de înțelegerea lor și a încercat să-l forțeze pe Lenny să facă dragoste fără prezervativ.

„A trebuit să-l împing de pe mine și să spun că nu sunt de acord cu asta. Dacă nu folosești prezervativ, atunci pleci.”Lenny

În cele din urmă, Daryll a dat semne că se va conforma și va folosi un prezervativ. Iar iar Lenny îi urmărea fiecare mișcare, să fie sigur că prezervativul este la locul lui.

La o săptămână după actul sexual, pe când era acasă singur, Lenny a început să primească mesaje amenințătoare, xenofobe și apeluri telefonice de la Daryll.

„Cum îndrăznești să mă blochezi? American prost!” , îi transmitea Daryll la telefon.

„Nu poți scăpa de mine. Vei arde! Am rupt prezervativul”, adăuga Daryll iar cuvintele acestea schimonosesc și astăzi fața lui Lenny, tot mai întunecată când își amintește de această scenă.

Câteva săptămâni mai târziu, Lenny a început să aibă probleme de sănătate. Având acele mesaje în minte, a hotărât să meargă la un doctor pentru a-și face analizele pentru bolile cu transmitere sexuală.

Testul său HIV a fost pozitiv, în mintea lui erau două gânduri dominante. Primul, gândul că viața lui sa terminat. Următorul, că ar fi trebuit să-l reclame pe Daryll Rowe la poliție.

Acum, Lenny și alți patru bărbați vorbesc fără menajamente despre întâlnirile cu Daryll, despre felul în care viața lor s-a schimbat după experiențele sexuale cu el, într-un nou documentar BBC Three.

Imaginea lui Daryll, primul bărbat condamnat în Marea Britanie pentru infectarea cu HIV intenționată a mai multor bărbați, e folosită de BBC Three pentru a promova documentarul dedicat acestui caz.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI