Setarea frigiderului care îți poate încărca factura la energie. Mulți români fac greșeala

de: Ana Chivu
11 05. 2022

Majoritatea românilor se gândesc la modalități prin care să își pot reduce facturile. Seria de scumpiri i-a adus pe mulți în stadiul în care să își schimbe obiceiurile de zi cu zi, să fie atenți la ce și cât consumă și la cumpărăturile normale. Cum poți scapi de câțiva lei din factura la energie? Trebuie să uiți definitiv de o setare a frigiderului care plusează la suma de final de lună. Despre ce este vorba?

Setarea frigiderului de care trebuie să uiți: îți încarcă factura la energie

Scumpirile pe bandă rulantă pe care cu toții le avem la cunoștință deja de luni bune ne-au făcut să realizăm câteva lucruri noi. Unii dintre români au conștientizat că făceau risipă de anumite produse sau nu aveau deloc grijă în privința consumului în cazul utilităților.

Iată că puși în această situație avem o altă perspectivă asupra consumului de orice fel. Tot mai mulți oameni încearcă să găsească metode prin care să economisească din toate părțile pentru a putea trece cu bine și de acest sezon.

O greșeală chiar banală poate să cântărească mult la factura de energie. Trebuie să știi că temperatura optimă a frigiderului trebuie să fie în jurul valorilor de 2-7 grade Celsius, dar acest lucru diferă în funcție de perioada anului în care ne aflăm. Produsele pe care le pui acolo trebuie menținute cu până la 2 grade mai puțin vara.

Dacă încă nu te bucuri din plin de sezonul cald de afară, nu uita să modifici temperatura care este setată iarna la 4-5 grade Celsius. De asemenea, trebuie să ai grijă și de câte ori deschizi ușa frigiderului, dar și cât timp o lași așa pentru că gradele se echilibrează în puțin timp în care aparatul trebuie să lucreze în plus ca să răcească.

Sfaturi

-reglează temperatura din interiorul frigiderului – pentru ca bacteriile periculoase să nu se poată dezvolta, este necesar ca în frigider temperatura să se situeze între 0 și 5 grade Celsius;
-folosește un termometru de frigider – dacă modelul frigiderului tău este mai vechi și nu afișează temperatura din interior, atunci este indicat să folosești un termometru pentru a o monitoriza;
-acorda atenție deschiderii ușii frigiderului – pentru ca temperatura dinăuntru să se mențină constanta, este important să nu ții ușa frigiderului deschisă foarte mult timp, mai ales în sezonul cald; apoi, este bine ca aparatul tau frigorific să nu stea chiar în bucătărie, unde gătești foarte mult (este indicat să stea pe hol sau să fie cumva izolat de restul încăperii)