Serialul Netflix care i-a înnebunit pe români. Este pe primul loc și face furori deja

de: Sabina Anastasia
21 01. 2023

Serialul Netflix care i-a înnebunit pe români. O aventură istorico-fantastică se bucură de o imensă popularitate, inclusiv în țara noastră, potrivit sistemului de clasament public al serviciului de streaming. Este pe primul loc la vizionările înregistrate în România. Vorbim despre al doilea sezon al unei drame istorice ce a avut premiera pe data de 12 ianuarie 2023.

Serialul Netflix care i-a înnebunit pe români

Al doilea sezon al serialului de aventură istorico-fantastic „Vikings: Valhalla” a fost lansat pe 12 ianuarie 2023 și conduce deja topul celor mai vizionate materiale de pe Netflix, în țara noastră. Programul reprezintă o continuare a serialului „Vikings”, difuzat de postul de televiziune History Channel.

Noul sezon aduce în atenția românilor poveștile unora dintre cei mai frumoși vikingi. Materialul spune povestea ficționalizată a unor personaje reale precum Leif Erikson, Freydís Eiríksdóttir, Regele Canute și Óláfr Haraldsson. Se pare că drama războinicilor de temut a atras în fața ecranelor spectatori din toate categoriile de vârstă.

„Vikings: Valhalla” conduce topul celor mai vizionate seriale de pe Netflix în România, potrivit unui clasament realizat de serviciul de streaming. Povestea personajelor începe în urmă cu mai bine de o mie de ani, la începutul secolului al XI-lea. Atunci, vikingii și englezii au tranzitat o perioadă plină de tensiuni, în care vărsarea de sânge era, practic, iminentă.

Serialul „Vikings: Valhalla” de pe Netflix prezintă și conflictul intern din grupul vikingilor privind credințele păgâne versus cele creștine. Dacă ești interesat de istoria războinicilor de pe câmpurile de luptă din așezarea daneză (fictivă) Kattegat până în Anglia și dincolo de ea, cu siguranță și sezonul II al materialului va fi pe gustul tău.

Ce poveste ascunde serialul „Vikings: Valhalla”

Valhalla reprezintă, în mitologia nordică, locul în care sunt depuși soldații răpuși în lupte. Potrivit povestirilor norvegiene, „sala celor uciși” era situată în regatul zeilor din Asgard. În regiunea cu pricina, războinicii îl ajută pe Odin în timpul Ragnarök, evenimentul catastrofal care duce la renașterea lumii.

Probabil te-ai întrebat și tu cât de reale sunt istoriile din spatele serialului ce face furori pe Netflix. „Vikings: Valhalla” a fost construit pe baza unor oameni reali. Totuși, unele personaje au fost conturate din atribuirea trăsăturilor mai multor indivizi reali. Altele au fost „mutate” în timp.

Principalii eroi din serialul Netflix „Vikings: Valhalla” sunt:

  • Leif Eriksson (Sam Corlett), cel mai faimos viking din istorie;
  • Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson), sora celebrului viking;
  • Harald Sigurdsson (Leo Suter), prințul ambițios al Norvegiei.

O mare parte din poveste se bazează pe fapte reale. Aici intră și detaliile costumelor, decorurilor și armele războinicilor. Vikingii nu comunicau prin scris, astfel încât universul lor poate fi ușor interpretat. Multe evenimente și personaje din serial sunt reale, inclusiv cele care pot să pară inventate, precum Forkbeard.

Nu uita, însă, că „Vikings: Valhalla” reprezintă o ficțiune istorică. Asta înseamnă că unele scene, intrigi și personaje au fost manipulate în așa fel încât să se transforme în spectacole excelente, care să-i țină pe spectatori în fața ecranelor.