Serialul HBO care ar face Timișoara o destinație turistică dorită de străini

Serialul HBO care ar face Timișoara o destinație turistică dorită de străini
FOTO Screenshot din primul episod Hackerville.

A dat norocul peste Timișoara. Pe lângă titlul de Capitală Culturală Europeană, aceasta va mai avea încă un motiv de laudă. Va fi promovată prin asociere cu serialul Hackerville de pe HBO.

HBO Europe a realizat coproducţia internaţională Hackerville, care a început să fie difuzat de HBO de pe 4 noiembrie. Thriller-ul are un scenariu original, în şase părţi, despre o reţea de hackeri şi cei aflaţi pe urmele lor.

Filmul spune povestea unui atac cibernetic care afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Lisa Metz, expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, preia ancheta în Timişoara, oraşul în care s-a născut. Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Între timp, ancheta lui Adam Șandor, poliţistul român care se ocupă de caz, este dată peste cap de sosirea Lisei. Investigaţia îi duce pe cei doi, Lisa şi Adam, pe urmele unui hacker genial, cunoscut ca Dark Mole.

Mare parte din serial a fost filmat la Timişoara. Filmările au început în luna martie, iar  baza a fost stabilită în zona Piaţei Unirii, unde au fost parcate zeci de rulote şi camioane. Timişorenii s-au obişnuit toată vara să-i vadă pe protagonişti în mai multe zone ale oraşului, în timpul filmărilor.

Primele două episoade din Hackerville sunt disponibile pe platforma HBO Go. Reacțiile din partea timișorenilor nu au întârziat să apară, facebook-ul s-a umplut de mesajele lor.

„Cred că arată foarte frumos Timişoara în acest serial. Chiar splendide imagini luate de un super director de imagine. Iar despre timişoreni arată că sunt geniali la 14 ani şi mult mai relaxaţi şi mai omenoşi decât suntem în realitate. Cred că acest serial va fi cea mai bună promovare a oraşului înainte de Capitala Culturală Europeană”, a scris Ovidiu Drăgănescu, fostul prefect de Timiş, citat de Adevărul.

Hackerville este o producţie originală HBO Europe, coprodusă de TNT Serie, și creată de Ralph Martin şi Joerg Winger (UFA Fiction). Aceasta va fi produsă de Cristian Mungiu şi Tudor Reu prin Mobra Films.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI