Semnificația numelui Andrei. De ce sunt atât de speciale persoanele care poartă acest prenume

de: Ionuț Vieru
29 11. 2022

Semnificația numelui Andrei. Pe data de 30 noiembrie este prăznuit Sfântul Andrei, o sărbătoare creștină foarte importantă pentru români. În această zi mulți își sărbătoresc ziua onomastică, însă care este semnificația numelui „Andrei”?

Semnificația numelui Andrei

Originea acestui numite provine din limba greacă, mai exact din cuvântul „aner”, care se traduce „viril”, „curajos” și „energic”. De cele mai multe ori, acest nume este asociat bărbăției, fiind considerat conducătorul unei haite de lupi.

Persoanele care poartă acest nume ar avea un al șaselea simț. Datorită acestui fapt au capacitatea de a-i surprinde plăcut pe cei din jur cu intuiția lor. De asemenea, semnificația numelui Andrei se află în strânsă legătură cu Biblia, Sfântul Andrei fiind unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului.

Vezi și Când se pune grâul la încolțit de Sfântul Andrei și ce este bine să faci cu el de Revelion

Potrivit calendarului ortodox, Sfântul Andrei este sărbătorit pe 30 noiembrie, 4 iulie și 19 august, iar potrivit calendarului catolic, este sărbătorit tot pe data de 30 noiembrie. Sfântul Andrei a fost răstignit pe o cruce în formă de „X”, cruce care acum îi poartă numele.

Citește și Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei 2022. Când se pune busuioc sub pernă și ce trebuie să mănânce fetele nemăritate

Andrei este o persoane echilibrată și foarte inteligentă. Dă dovadă de tenacitate în orice situație, însă este mereu diplomat și este foarte respectuos. Se ocupă mereu de semenii săi și are întotdeauna grijă de ei.

În unele cazuri se lasă ghidat de furie și nervi, lucru care poate duce la o criză de furie. Andrei este un bun observator și atent la cele mai mici detalii, deoarece știe că lucrurile mici fac diferența.

Mesaje și urări pentru cei care își serbează ziua onomastică de Sfântul Andrei

  • „Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!”
  • „Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!”
  • „E o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Mulți Ani!”
  • „Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!”
  • „De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!”
  • „Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”
  • „Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul ANDREI pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.”
  • „Astăzi iți urez „La mulți ani!”. Astăzi iți spun „Multe împliniri!”. Și-ti mulțumesc ca ești alături de mine!”
  • „Zâmbește și să ai parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să îți fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie”
  • „Astăzi iți urez „La mulți ani!”. Astăzi iți spun „Multe împliniri!”. Și-ti mulțumesc ca ești alături de mine!”
  • „Zâmbește și să ai parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să îți fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.”

Vezi și: Când este Sfântul Andrei 2022, pe ce dată pică și ce este bine să faci