Șefa DSP, dezvăluiri despre Vlad Voiculescu după ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri covid-19”

Șefa DSP, dezvăluiri despre Vlad Voiculescu după ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri covid-19”
Sefa DSP, dezvaluiri despre Vlad Voiculescu dupa cresterea fulminanta a numarului de cazuri covid-19

Dr. Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, îi răspunde fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după acuzațiile lansate în spațiul public. Care este adevărul, de fapt, despre ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri covid-19”?

DSP București răspunde acuzațiilor făcute de Vlad Voiculescu

Directorul Direcției de Sănătate Publică București este surprins de atitudinea lui Vlad Voiculesu, care a făcut o serie de acuzații în urma congresului PNL de sâmbătă. Potrivit fostului ministru al Sănătății, ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL”.

Cum explică neregulile semnalate de fostul ministru al Sănătății

Medicul Oana Nicolescu, șefa DSP București, neagă cu desăvârșire afirmațiile făcute de fostul ministru al Sănătății. Aceasta vine cu explicații referitoare la suspiciunile pe care le are Vlad Voiculescu.

„În primul rând că nu putem să vorbim despre aceste titulaturi de furt, de ascuns, întrucât ele se află în Corona Forms. Faptul că, într-adevăr, în acest moment, o parte din ele nu au fost alocate, ca să înțelegem despre ce este vorba, avem un număr de teste, care sunt de exemplu în București.

Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe București, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare și să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat şi să-l alocăm fie pe București, fie de unde provine. Toate aceste teste să știți că sunt lucrate pe București, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iași, fie în alte localități, doar că au venit în București şi s-au infectat”, a explicat medicul Oana Nicolescu pentru News.ro.

Dr. Oana Nicolescu este foarte surprinsă de Voiculescu

Șefa DSP București nu înțelege de ce fostul ministru al Sănătății a făcut astfel de acuzații, deoarece rata de incidență este calculată după modificările făcute chiar de Vlad Voiculescu. Dr. Nicolescu spune că nu poate fi vorba de nicio fraudă, așa cum dă de înțeles Voiculescu.

”Deci nu este vorba despre nicio fraudă, că nu se văd, sub nicio formă, ele sunt toate în Corona Forms, dar, în momentul în care vorbim de cum se calculează rata de incidență, sunt puțin surprinsă pentru că, în momentul în care a venit ca ministru, domnul Vlad Voiculescu a modificat acest lucru, iar în acest moment cele trei zile la care face referire dl ministru abia încep să se regăsească în rata de incidență. Astăzi este prima zi în care pozitivii din 23 septembrie se regăsesc în rata de incidență, în calculul ratei de incidență, pe de o parte. Pe de altă parte, rata de incidență nu este calculată de către DSP București.”, a punctat directorul DSP București.

Legătura dintre DSP și Congresul PNL

Vă reamintim că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut afirmații surprinzătoare, a doua zi după congresul PNL. Potrivit acestuia, unele cazuri noi de Covid au dispărut ca prin minune din evidența DSP.

”Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.

Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare”, a scris Vlad Voiculescu, duminică, pe Facebook.