29 sept. 2021 | 14:56

Șefa DSP, dezvăluiri despre Vlad Voiculescu după ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri covid-19”

Sănătate
Șefa DSP, dezvăluiri despre Vlad Voiculescu după ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri covid-19”
Sefa DSP, dezvaluiri despre Vlad Voiculescu dupa cresterea fulminanta a numarului de cazuri covid-19

Dr. Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, îi răspunde fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după acuzațiile lansate în spațiul public. Care este adevărul, de fapt, despre ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri covid-19”?

DSP București răspunde acuzațiilor făcute de Vlad Voiculescu

Directorul Direcției de Sănătate Publică București este surprins de atitudinea lui Vlad Voiculesu, care a făcut o serie de acuzații în urma congresului PNL de sâmbătă. Potrivit fostului ministru al Sănătății, ”creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL”.

Cum explică neregulile semnalate de fostul ministru al Sănătății

Medicul Oana Nicolescu, șefa DSP București, neagă cu desăvârșire afirmațiile făcute de fostul ministru al Sănătății. Aceasta vine cu explicații referitoare la suspiciunile pe care le are Vlad Voiculescu.

„În primul rând că nu putem să vorbim despre aceste titulaturi de furt, de ascuns, întrucât ele se află în Corona Forms. Faptul că, într-adevăr, în acest moment, o parte din ele nu au fost alocate, ca să înțelegem despre ce este vorba, avem un număr de teste, care sunt de exemplu în București.

Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe București, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare și să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat şi să-l alocăm fie pe București, fie de unde provine. Toate aceste teste să știți că sunt lucrate pe București, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iași, fie în alte localități, doar că au venit în București şi s-au infectat”, a explicat medicul Oana Nicolescu pentru News.ro.

Dr. Oana Nicolescu este foarte surprinsă de Voiculescu

Șefa DSP București nu înțelege de ce fostul ministru al Sănătății a făcut astfel de acuzații, deoarece rata de incidență este calculată după modificările făcute chiar de Vlad Voiculescu. Dr. Nicolescu spune că nu poate fi vorba de nicio fraudă, așa cum dă de înțeles Voiculescu.

”Deci nu este vorba despre nicio fraudă, că nu se văd, sub nicio formă, ele sunt toate în Corona Forms, dar, în momentul în care vorbim de cum se calculează rata de incidență, sunt puțin surprinsă pentru că, în momentul în care a venit ca ministru, domnul Vlad Voiculescu a modificat acest lucru, iar în acest moment cele trei zile la care face referire dl ministru abia încep să se regăsească în rata de incidență. Astăzi este prima zi în care pozitivii din 23 septembrie se regăsesc în rata de incidență, în calculul ratei de incidență, pe de o parte. Pe de altă parte, rata de incidență nu este calculată de către DSP București.”, a punctat directorul DSP București.

Legătura dintre DSP și Congresul PNL

Vă reamintim că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut afirmații surprinzătoare, a doua zi după congresul PNL. Potrivit acestuia, unele cazuri noi de Covid au dispărut ca prin minune din evidența DSP.

”Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.

Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare”, a scris Vlad Voiculescu, duminică, pe Facebook.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei
Capital.ro
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
EVZ.ro
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Trebuie neaparăt să stii asta daca ești client BCR. Banca aduce o serie de modificări pentru toți cei care dețin conturi
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ARMATĂ OBLIGATORIE în România! Din 2026, în DOI ANI, intră în VIGOARE
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro