Secretul unui nutriționist român pentru a controla foamea. Ce trebuie să faci

de: Stan Nicu
30 09. 2022

Am aflat care este secretul unui nutriționist român pentru a controla foamea, astfel că mulți români se vor bucura. Ce trebuie să faci pentru a nu-ți mai fi foame, vezi în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Un nutriționist a dezvăluit cu putem să ne controlăm foamea. Ce trebuie să facem

Mulți dintre români au probleme cu greutatea, motiv pentru care se află într-o permanentă dietă, de cele mai multe ori fără rezultatele scontate.

Astfel, un nutriționist român sare în ajutorul acelora care vor să slăbească și nu prea reușesc, învățându-i cum să își controleze foamea.

Cum se controlează foamea, de fapt

Nutriționistul Cristian Mărgărit are sfaturi prețioase pentru românii care vor să slăbească și nu prea știu cum. Acesta spune că pentru a controla foamea este nevoie de somn suficient.

„Un mic mare secret pentru a controla foamea: somn suficient! Asta înseamnă să închidem ecranele cu 1-2 ore înainte de culcare, deci cu vreo 9-10 ore înainte de ora programată pentru trezire”, a scris nutriționistul Cristian Mărgărit pe pagina proprie de Facebook.

România, locul 2 la obezitate în Europa

România se află pe locul doi în Europa în ceea ce privește obezitatea, iar nutriționistul a spus și care ar fi motivul.

„Componenta social-culturală a fost cea mai importantă la noi, apoi a venit calitatea slabă a alimentelor. Omul vrea să cumpere, vrea să consume. Burta a reprezentat un semn de bunăstare. Când o persoană slăbește brusc, primul gând nu este că ține regim, face sport și e sănătos, credem că s-a îmbolnăvit.

De asemenea, au venit alimentele ieftine cu valoare nutritivă foarte scăzută – zahăr, făină și ulei. Sunt trei pseudo-alimente ultrarafinate, calorii goale, doar energie goală care uzează sistemul, care face rău. La noi sunt considerate alimente de bază.

Alimentele ultrarafinate și sedentarismul, cauzele obezității din România

Oamenii care nu au ce mânca sunt ajutați cu acestea. Este un lucru extrem de periculos pentru sănătate. Cam în zona aceasta se ascunde cauza obezității. Mai este vorba și despre sedentarism. Odihna, alimentația și mișcarea sunt la fel de importante. Trebuie evitate și substanțele toxice – pesticide, antibiotice din alimente etc”, a zis nutriționistul Cristian Mărgărit, conform dcnews.ro.

Soia, un deșeu alimentar?

Nu în ultimul rând, nutriționistul a vorbit de soia și de consumul ei. Astfel, Cristian Mărăgărit susține că soia nu a fost făcută pentru a fi mâncată de către oameni și poate fi considerată un deșeu.

„Soia nu cred că a vrut să fie mâncată de oameni. Nu cred că era potrivită pentru specia noastră. Nu sunt adeptul consumului de soia. Veganii vin și spun: nu ai putea să mănânci carne cu dinții pe care îi ai. Eu vin și le spun: dar soia ați putea să mâncați cu dinții pe care îi aveți? Dar grâu? Câte procesări suferă un bob de grâu pentru a deveni comestibil? La fel de multe procesări suferă și soia”, a mai spus Cristian Mărgărit, conform sursei citate mai sus.