24 oct. 2024 | 11:04

Secretul unei vieți lungi și fără griji. Sfatul pe care o femeie în vârstă de 105 ani l-a dat tinerelor

Diverse
Secretul unei vieți lungi și fără griji. Sfatul pe care o femeie în vârstă de 105 ani l-a dat tinerelor
Secretul unei vieți longevive și fără griji. Sfatul pe care o femeie în vârstă de 105 ani l-a dat tinerelor

Mulți oameni de știință se străduiesc să găsească secretul longevității, de ani de zile. În practică, lucrurile sunt complexe și fiecare senior care a depășit o anumită vârstă are câteva secrete care au funcționat pentru el. Ce sfat le dă o bătrână de 105 ani persoanelor care vor să ajungă la vârsta ei. Cuvintele sale au devenit virale.

Secretul unei femei care a ajuns la 105 ani

Longevitatea reprezintă un subiect de interes pentru mulți oameni de știință. Unii specialiști sunt de părere că aceasta depinde de mai mulți factori, printre care genetica, stilul de viață, predispoziția la anumite boli, stresul etc. Individual, fiecare persoană trecută de un anumit prag de vârstă are anumite secrete care au ajutat-o să ajungă acolo.

O femeie din Marea Britanie, pe nume Kathleen Hennings, a împlinit recent 105 ani și a fost sărbătorită cum se cuvine. Povestea ei a ajuns și în presa britanică, iar bătrâna a stat de vorbă cu jurnaliștii de la Lad Bible și le-a dezvăluit secretul longevității ei. Kathleen Hennings i-a sfătuit pe cei care vor să trăiască mult să bea bere și să nu se căsătorească.

”Beți Guiness (n.r. bere neagră) și nu vă căsătoriți!”, a spus ea, mai în glumă, mai în serios, pentru sursa citată. Femeia a consumat cu moderație băutura ei preferată toată viața, iar sfatul ei a ajuns și la urechile celor de la Guiness, care i-au dăruit bere pentru a marca cea de-a 105-a aniversare.

Secretul unei vieți longevive și fără griji. Sfatul pe care o femeie în vârstă de 105 ani l-a dat tinerelor

Femeia a sărbătorit aniversarea cu un pahar de bere neagră

Sfaturile specialiștilor pentru o viață lungă

Pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, specialiștii recomandă un set de obiceiuri și practici ce țin de stilul de viață, alimentație și echilibru emoțional. Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi:

Adoptă o alimentație sănătoasă și echilibrată

Moderația: Consumă cantități moderate de alimente, evitând porțiile mari și excesul caloric.

Evită alimentele procesate: Alimentele bogate în zahăr, sare și grăsimi trans ar trebui evitate pentru a preveni bolile cronice.

Fii activ fizic în mod regulat

Exercițiile fizice regulate: Activitatea fizică moderată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau ciclismul, de cel puțin 150 de minute pe săptămână, poate prelungi viața și îmbunătăți sănătatea.

Antrenamente de forță: Exercițiile care îți mențin musculatura activă sunt esențiale pentru prevenirea pierderii masei musculare odată cu înaintarea în vârstă.

Flexibilitatea și echilibrul: Yoga, Pilates sau exercițiile de stretching pot îmbunătăți echilibrul și flexibilitatea, reducând riscul de căderi și fracturi.

Găsește modalități de a reduce stresul

Meditația și mindfulness-ul: Aceste tehnici de relaxare reduc stresul și îmbunătățesc sănătatea mentală.

Somnul de calitate: Dormitul suficient (7-8 ore pe noapte) este esențial pentru refacerea organismului și pentru prevenirea bolilor.

Păstrează conexiuni sociale puternice

Relațiile interumane sunt esențiale pentru sănătatea emoțională. Oamenii care au prieteni apropiați, relații de familie bune și participă la activități sociale tind să trăiască mai mult.

Voluntariatul și comunitatea: Implicarea în activități comunitare sau de voluntariat poate aduce un sens al scopului și împlinire personală.

Renunță la obiceiurile nocive

Renunță la fumat: Fumatul este legat de numeroase boli cronice și reduce semnificativ speranța de viață.

Limitează consumul de alcool: Consumul moderat de alcool (1 pahar de vin pe zi pentru femei și 1-2 pentru bărbați) poate avea beneficii, însă consumul excesiv este dăunător.

Fii curios și activ mental

Învățare continuă: Menținerea activității cognitive prin citit, învățare și jocuri care stimulează creierul poate preveni declinul cognitiv și demența.

Curiozitatea și hobby-urile: Păstrarea unui interes activ pentru lucruri noi, hobby-uri și explorarea creativității ajută la menținerea sănătății mentale și a unei atitudini pozitive față de viață.

Efectuează controale medicale periodice

Screening preventiv: Verificarea regulată a sănătății și efectuarea analizelor de screening (pentru cancer, colesterol, tensiune arterială, etc.) pot preveni sau trata din timp problemele de sănătate.

O atitudine optimistă și recunoștința sunt asociate cu o viață mai lungă și mai fericită. Persoanele care au o viziune pozitivă asupra viitorului tind să se bucure mai mult de sănătate.

Petrece timp în natură

Studiile arată că expunerea la natură, fie că este vorba de plimbări în parc sau drumeții în aer liber, reduce stresul, îmbunătățește starea de bine și susține sănătatea mentală.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Răspunsul Turciei în Siria și Irak, după atacul terorist de lângă Ankara
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Mare necaz pe capul lui Traian Băsescu. Nepotul l-a băgat în bucluc
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Ilegal și interzis total oriunde în România. Se aplică din 25 octombrie, ora 00:00
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
ȘANSA RĂMÎNIEI de intrare în SCHENGEN. Declarația lui PREDOIU
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro