Secretul tocăniţei de pui cu ceapă. Ingredientul care schimbă tot
În sezonul tomnatic, gospodinele se întrec în a prepara cele mai gustoase rețete, bogate în sosuri și calorii, pentru a se apăra împotriva frigului de afară. Pe lângă celebrele supe cremă, tocănițele sunt la mare căutare. Cum se prepară cea mai gustoasă tocăniță de pui cu ceapă.
Rețetă tocăniță de pui și ceapă
Pentru că tocănițele sunt preferatele românilor, indiferent de anotimpul în care se află, internauții au descoperit o rețetă ideală pentru a prepara simplu și rapid o tocăniță de pui și ceapă, care te va face să te lingi pe degete. De ce ingrediente ai nevoie:
- 3 pulpe de pui
- 700 – 800 grame de ceapă
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 1 morcov subțire
- 3 căței de usturoi
- 1 mână de pătrunjel verde
- 2 linguri de ulei
- 250 g de suc de roșii de tip pastă sau roșii proaspete
- sare
- piper
- cimbru
- apa caldă
Cum se prepară tocănița
Pentru început, vei pune într-o cratiță uleiul la încins. Vei înlătura grăsimea de pe pulpele de pui, după care vei adăuga carnea în cratiță.
Este important să așezi bucățile de carne cu osul în jos. Apoi, vei acoperi oala cu un capac pe măsura recipientului.
Între timp, vei toca legumele. Tai ceapa, ardeii, morcovul, apoi vei amesteca în cratiță, fiind foarte atent să întorci bucățile de carne.
Citește și Cât timp se păstrează ciorba sau tocăniţa în frigider. Trucuri pentru a rezista mai mult timp
După ce vei scoate pulpele de pui din cratiță, în uleiul lăsat vei adăuga legumele tăiate anterior. Nu trebuie să prăjești legumele, ci doar să le lași la înăbușit, pentru 3 – 4 minute la foc mare, fără să te oprești din amestecat.
În continuare, vei pune puiul peste legume, peste care vei turna apă caldă suficientă cât să acopere preparatul. Adaugă mirodeniile după gust: sare, piper și cimbru.
Secretul este să torni deasupra verdeață proaspătă
Mai departe, vei acoperi din nou cratița cu un capac, după care vei lăsa totul să fiarbă la foc mic, până cand carnea se va pătrunde foarte bine, iar legumele vor fi fierte.
Nu uita să adaugi bulionul sau pasta de roșii și usturoiul feliat. Lași mâncarea pe foc, să fiarbă pentru câteva minute. După ce tocănița dă în clocot, potrivim gustul de sare și piper, dacă mai este nevoie.
Apoi, lași cratita cu mâncare descoperită, astfel încât preparatul va mai fierbe puțin. Secretul este să presari verdeață tocată proaspătă, pentru un plus de savoare. Poți folosi mărar, pătrunjel sau leuștean, orice ai în gospodărie. Poftă bună!