Secretul pliculețelor de ceai. Toți românii trebuie să afle ce lucruri utile pot face cu ele

de: Alexandra Chivu
29 10. 2020

Pe lângă utilitatea de bază, pliculețele de ceai pot fi de folosite în mai multe situații, cum ar fi curățarea veselei, ca îngrășământ pentru plante sau curățarea covorului ori deodorant pentru încălțăminte.

Pliculețele de ceai, întrebuințări neștiute. Trucuri utile pentru toți românii

Topește grăsimea de pe vase – Gospodinele cărora le place să plece vasele pot fi numărate pe degete. Corvoada poate fi sfârșită cu ajutorul pliculețelor de ceai pe care cu toții obișnuim să le aruncăm după ce na savurăm licoarea. Pune vasele murdare în chiuvetă, umple-o cu apă și adaugă trei plicuri de ceai folosite. Lasă la macerat peste noapte și a doua zi vei putea observa cum murdăria de pe farfurii nu mai e intensă ca cea de cu seară. Astfel, nici măcar nu vei mai fi nevoit să freci vesela.

Ajută plantele – Precum oamenii ar trebui să se bucure de măcar o cană de ceai pe zi, asa ar trebui și plantele. Ceaiul are o proprietate care protejează plantele împotriva ciupercilor și mucegaiurilor nocive. Fierbe puțină apă și adaugă plicul folosit. Lasă apa să se răcească și folosește-o pentru a uda plantele.

Curăță covorul – Dacă timpul își spune cuvântul în privința covorului, soluția este ceaiul. Presară conținutul uscat al plicului de ceai uzat și lasă să stea puțină vreme, apoi aspiră covorul după cum faci în mod normal. Astfel, mirosul impregnat în carpetă va dispărea.

Deodorant pentru încălțăminte – Odată cu timpul, pantofii încep inevitabil să capete un miros destul de rău. Lasă peste noapte un plic de ceai uscat în interiorul fiecărui pantof și poți observa cum va acționa de minune. Ceaiul uscat va absobi toate mirosurile rele.

Riscul la plic. Despre produsele naturiste 

În total,  în România sunt înregistrate oficial peste 18 mii de produse naturiste, care ar fi menite să ne țină sănătoși și să ne trateze de boli. Însă, prea puțin se vorbește despre pe modul în care acestea sunt fabricate, despre efectele adverse și nici măcar nu se ia în vedere informarea corectă a oamenilor. Mulți sunt bulversați de diversitatea produselor, dar tot cumpără și cumpără.

E adevărat că plantele medicinale sunt folosite din timpuri străvechi și au stat la baza medicamentelor de odinioară. Și e adevărat și că e o industrie necesară și tot mai mulți români sunt avizi să folosească produse naturiste. Partea mai puțin bună este că rămâne un domeniu fără contraindicații, fără un instructaj adecvat privind întrebuințarea, dar cu multe promisiuni salvatoare, notează PRO TV.