Secretul pentru mămăliga moale. Ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert
Există preparat mai românesc decât acest celebru fel de mâncare ce a fost consumat, la noi în țară, încă din secolul al XVII-lea? Este destul de simplu de făcut, dar pentru un rezultat ca la mama acasă, va trebui să ții cont de fiecare dată de câteva sfaturi și trucuri la care apelează cele mai iscusite gospodine. Îți vom dezvălui secretul pentru mămăliga moale. Află ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert.
Care este secretul pentru mămăligă moale
Oare există român căruia să nu îi placă mămăliga sau care nu a mâncat o porție, măcăr o dată în viață? Este nelipsită de lângă sarmale, la mesele de sărbătoare, însă unii se bucură de ea ca fel de sine stătător, cu brânză rasă, smântână sau iaurt.
Cu toate că pare o mâncare cât de poate de simplă, prepararea ei îi poate pune pe unii în dificultate. Cu toate astea, vei putea spune adio emoțiilor și bătăilor de cap dacă vei ține cont de trucurile și sfaturile din rândurile de mai jos, care sunt, de fapt, armele secrete ale celor mai iscusite gospodine de la noi din țară.
Consistența ei este o problemă pentru cei mai mulți. Secretul pentru mămăliga moale este nu este vreun ingredient special. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apă, imediat după ce o pui la fiert, un praf de sare și un praf de mălai. Restul mălaiului se adaugă în apă abia după ce aceasta a început să fiarbă, dar înainte de a clocoti.
Trucuri și sfaturi
Ca să obții o mămăligă cu textură fină, fără cocoloașe, trebuie să torni întreaga cantitate de mălai treptat, puțin câte puțin, în ploaie.
Aceasta trebuie amestecată, folosind o lingură de lemn, pe tot parcursul fierberii. În acest mod, te vei asigura că se fierbe uniform și nici nu se va lipi de vas.
Dacă folosești mălai de țară, ține cont de faptul că acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de cel din comerț.
După ce a fiert, se recomandă ca mămăliga să se scoată pe un tocător de lemn. Tocătorul va absorbi excesul de apă din mămăligă.