Printre preparatele speciale pe care majoritatea gospodinelor le fac, se numără și acest pește, de altfel delicios. Dar, dacă nu știai, există secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor, iar dacă ții cont de el va fi cel mai bun pește făcut în casă.
Toată lumea a mâncat, măcar odată, acest pește. Și, în aceeași măsură, știu că are gust bun, și că este durabil în timp, mai ales macroul din Atlanticul de Nord, conform specialiștilor.
În adâncurile vaste ale oceanului, se regăsește acest pește cunoscut pentru aromele sale îndrăznețe și caracterul său distinct. Acest pește apreciat și aromat a cucerit gusturile pasionaților de fructe de mare din întreaga lume.
Cu carnea sa bogată și uleioasă și cu un gust robust și savuros, macrou oferă o experiență culinară pe cât de încântătoare, pe atât de satisfăcătoare, ceea ce îl face una dintre alegerile de top pentru cel mai gustos pește de pe piață.
Dar, ca orice pește, și macroul are un secret, mai ales atunci când te decizi să-l prepari, spun bucătarii specializați în astfel de preparate. Mulți spun că macroul întreg copt la cuptor este excepțional de savuros și servește ca o cină perfectă.
De obicei este aromat cu lămâie proaspătă, pătrunjel proaspăt și multe altele. După cum la fel de bine se știe, macroul este un pește gras bogat în Omega-3 și are o aromă puternică.
Este atât de ușor de gătit și se dovedește foarte zemos și suculent, cu oasele ușor de scos. Dar, ca fiecare preparat, bucătarii pricepuți spun că există un anume secret pentru cel mai gustos macrou la cuptor.
Bucătarii princepuți spun că secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor este să folosești cât mai multă lămâie, de obcei cam două, dar și ceva mai mult vin.
În general bucătarii spun că se pune mai puținp lămâie la preparatele din pește, însă macroul are nevoie de mai multă ca să-i neutralizez gustul mai intens, același lucru fiin valabil și în cazul vinului.
Dacă ții cont de aceste sfaturi ale celor care se pricep, preparatul tău va fi cel mai bun pește făcut în casă. Dar, hai să vedem și care este rețeta unui macrou delicios la cuptor, precum și modul de preparare.
Așa cum spuneam, macrou are o aromă puternică de pește, așa că trebuie să fie perfect eviscerat, solzificat, fără înotătoare și spălat perfect. De asemenea, pentru a reduce mirosul de pește, spălați cu oțet și lămâie și clătiți cu apă.
Dacă nu vă place să eviscerați peștele, rugați pescarul să o facă sau cumpărați deja eviscerat. Pentru a alege macrou proaspăt, pielea trebuie să fie fermă la atingere, cu solzi bine fixați, ochii trebuie să fie limpezi și proeminenți, iar branhiile trebuie să fie roșii, nu maro.
Ingrediente pentru cel mai gustos macrou la cuptor
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Se taie și se fac tăieturi adânci pe ambele părți ale peștelui, și se usucă cu un șervet de hârtie. Combinați condimentele într-un bol, cu excepția feliilor de lămâie și a pătrunjelului.
Așezați peștele pe o folie de aluminiu tapetată cu o hârtie pergament. Se freacă pe tot peștele cu marinada, asigurându-se că aceasta intră în fante. Puneți feliile de lămâie și pătrunjelul în burta peștelui. Înfășurați macrou și coaceți-l în cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute.
Scoateți din cuptor și deschideți straturile de învelișuri, se poate servi, sau dacă doriți să aveți un aspect carbonizat sau pielea crocantă, lăsați-l din nou la cuptorul deschis la 200 de grade pentru încă 5-7 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească timp de aproximativ 3 minute. Poftă bună!