09 sept. 2024 | 12:12

Secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor. Va fi cel mai bun pește făcut în casă

Sfaturi Culinare
Secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor. Va fi cel mai bun pește făcut în casă
Acest pește are carne bogată și uleioasă și cu un gust robust și savuros

Printre preparatele speciale pe care majoritatea gospodinelor le fac, se numără și acest pește, de altfel delicios. Dar, dacă nu știai, există secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor, iar dacă ții cont de el va fi cel mai bun pește făcut în casă.

De ce este cel mai gustos pește macrou?

Toată lumea a mâncat, măcar odată, acest pește. Și, în aceeași măsură, știu că are gust bun, și că este durabil în timp, mai ales macroul din Atlanticul de Nord, conform specialiștilor.

În adâncurile vaste ale oceanului, se regăsește acest pește cunoscut pentru aromele sale îndrăznețe și caracterul său distinct. Acest pește apreciat și aromat a cucerit gusturile pasionaților de fructe de mare din întreaga lume.

Secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor. Va fi cel mai bun pește făcut în casă

Cu carnea sa bogată și uleioasă și cu un gust robust și savuros, macrou oferă o experiență culinară pe cât de încântătoare, pe atât de satisfăcătoare, ceea ce îl face una dintre alegerile de top pentru cel mai gustos pește de pe piață.

Care este secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor

Dar, ca orice pește, și macroul are un secret, mai ales atunci când te decizi să-l prepari, spun bucătarii specializați în astfel de preparate. Mulți spun că macroul întreg copt la cuptor este excepțional de savuros și servește ca o cină perfectă.

De obicei este aromat cu lămâie proaspătă, pătrunjel proaspăt și multe altele. După cum la fel de bine se știe, macroul este un pește gras bogat în Omega-3 și are o aromă puternică.

Este atât de ușor de gătit și se dovedește foarte zemos și suculent, cu oasele ușor de scos. Dar, ca fiecare preparat, bucătarii pricepuți spun că există un anume secret pentru cel mai gustos macrou la cuptor.

Secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor. Va fi cel mai bun pește făcut în casă

Bucătarii princepuți spun că secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor este să folosești cât mai multă lămâie, de obcei cam două, dar și ceva mai mult vin.

În general bucătarii spun că se pune mai puținp lămâie la preparatele din pește, însă macroul are nevoie de mai multă ca să-i neutralizez gustul mai intens, același lucru fiin valabil și în cazul vinului.

Ține cont de asta și va fi cel mai gustos macrou la cuptor

Dacă ții cont de aceste sfaturi ale celor care se pricep, preparatul tău va fi cel mai bun pește făcut în casă. Dar, hai să vedem și care este rețeta unui macrou delicios la cuptor, precum și modul de preparare.

Așa cum spuneam, macrou are o aromă puternică de pește, așa că trebuie să fie perfect eviscerat, solzificat, fără înotătoare și spălat perfect. De asemenea, pentru a reduce mirosul de pește, spălați cu oțet și lămâie și clătiți cu apă.

Secretul pentru cel mai gustos macrou la cuptor. Va fi cel mai bun pește făcut în casă

Dacă nu vă place să eviscerați peștele, rugați pescarul să o facă sau cumpărați deja eviscerat. Pentru a alege macrou proaspăt, pielea trebuie să fie fermă la atingere, cu solzi bine fixați, ochii trebuie să fie limpezi și proeminenți, iar branhiile trebuie să fie roșii, nu maro.

Ingrediente pentru cel mai gustos macrou la cuptor

  • Macrou proaspăt, sau congelat
  • Lămâie proaspătă
  • Pătrunjel
  • Suc de lămâie
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Bulion
  • Legume
  • Condimente
  • Fulgi de chili

Modul de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Se taie și se fac tăieturi adânci pe ambele părți ale peștelui, și se usucă cu un șervet de hârtie. Combinați condimentele într-un bol, cu excepția feliilor de lămâie și a pătrunjelului.

Așezați peștele pe o folie de aluminiu tapetată cu o hârtie pergament. Se freacă pe tot peștele cu marinada, asigurându-se că aceasta intră în fante. Puneți feliile de lămâie și pătrunjelul în burta peștelui. Înfășurați macrou și coaceți-l în cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute.

Scoateți din cuptor și deschideți straturile de învelișuri, se poate servi, sau dacă doriți să aveți un aspect carbonizat sau pielea crocantă, lăsați-l din nou la cuptorul deschis la 200 de grade pentru încă 5-7 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească timp de aproximativ 3 minute. Poftă bună!

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Locul din România lăsat cu blestem. Cine îl vizitează are parte de minuni şi tămăduire
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Se verifică banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se dau pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro