Secretul pentru cel mai gustos borș de casă. Ce-i pun gospodinele din Bucovina

de: Andrei Simion
07 09. 2024

Cum să faci rapid cel mai delicios borș de casă. Ingredientele necesare pentru a recrea gustul autentic al vremii bunicii. Iată cea mai gustoasă rețetă pentru cel mai delicios borș.

Secretul pentru cel mai gustos borș de casă

Femeile care aleg să gătească cu borș știu că există diverse rețete pentru a-l prepara. Deși borșul se poate cumpăra și din magazin, nimic nu se compară cu gustul borșului făcut acasă. Iată rețeta infailibilă pentru un borș delicios.

Borșul este un element esențial în bucătăria românească. De ani de zile, gospodinele îl folosesc pentru a adăuga un gust deosebit preparatelor. Cele care preferă să nu folosească variantele din comerț aleg să-l prepare acasă, singure.

 

Secretul pentru cel mai gustos borș de casă

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara borș de casă

Borșul este un ingredient natural care îmbogățește gustul mâncărurilor. De obicei, este folosit pentru a conferi ciorbelor o notă dulce-acrișoară. Gospodinele care nu folosesc borș, dar doresc să utilizeze ingrediente naturale, pot adăuga lămâie sau smântână pentru a acri ciorbele.

Când vine vorba de prepararea borșului acasă, opiniile sunt variate. Unele gospodine consideră că este foarte simplu, în timp ce altele găsesc rețeta destul de complicată și provocatoare.

Sunt multe rețete de borș, dar doar una îți va permite să-l faci exact ca pe vremuri, așa cum făcea bunica. În plus, rezultatul perfect te va face să renunți complet la borșul din comerț.

Pentru a prepara borș acasă, vei avea nevoie de 150 g tărâțe de grâu, 150 g mălai de porumb și, opțional, 15 g zahăr tos pentru a accelera fermentarea. De asemenea, vei avea nevoie de câteva crenguțe de cimbru uscat și două felii de pâine prăjită, pe care le vei folosi în loc de drojdie.

Pentru a obține un borș perfect, vei avea nevoie de o crenguță de vișin, o crenguță de leuștean și aproximativ 5 litri de apă. Aceste ingrediente îți vor permite să prepari în jur de 3.5 litri de borș.