Secretul pentru cea mai bună ciorbă cu zeamă de varză. Rețeta bunicii
Nu este deloc dificil să prepari ciorbă cu zeamă de varză. Dacă vrei totuși să obții un preparat delicios, ca cel pe care îl punea bunica pe masă, trebuie să procedezi exact ca ea. Află în rândurile de mai jos în ce constau secretele sale în acest caz. Așa reușea să gătească cea mai bună ciorbă pentru familie.
Secretul bunicii pentru o ciorbă cu zeamă de varză savuroasă
Românii sunt mari iubitori de supe și ciorbe. Multe gospodine nu lasă să treacă prea multe zile fără să gătească cel puțin un astfel de preparat. Ciorba cu zeamă de varză se numără printre cele mai cunoscute astfel de mâncăruri, având un gust pur și simplu savuros.
Când gătea această ciorbă, bunica, pentru a-i oferi un gust desăvârșit, punea în aplicare un secret. Acesta implică modul în care se folosesc morcovii. Morcovul, înainte de a fi pus în ciorbă, la fiert, se călește ușor. În acest fel, dulceața va ieși din el, iar preparatul final va avea aromă perfectă.
Citește și: Zeama de varză, aur pentru sănătatea diabeticilor. Ce se întâmplă în corp dacă beau 1 pahar pe zi
Lista ingredientelor de care ai nevoie pentru ciorba de zeamă de varză
- 3-4 cartofi mai mari
- 1 l zeamă de varză
- 2 cepe galbene
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 1 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- tarhon uscat
- 1 crenguță cimbru
- 100 ml ulei
- 3 l apă
- condimente: sare, piper
Cum prepari ciorbă cu zeamă de varză, după rețeta bunicii
- Se curăță și se spală legumele pregătite pentru ciorbă.
- Se taie cartofii în cuburi de dimensiuni potrivite.
- Se taie celelalte legume în dimensiuni foarte mici.
- Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se pune ceapa la călit.
- Se adaugă peste ceapă (când aceasta își schimbă culoarea): țelină, pătrunjel, morcovi.
- Se amestecă toate legumele și se lasă puțin pe foc mic.
- Se adaugă în legume pasta de roșii, se omogenizează și se lasă la fiert câteva minute.
- Se pune apă la fiert cu foarte puțină sare.
- Se adaugă în apă, când începe să dea în clocot, câteva cuburi de cartofi.
- Se pun zeama de varză și legumele călite în oală, când sunt fierți al dente.
- Se adaugă: piper, tarhon, câteva frunze de țelină.
- Se lasă la fiert maximum 10 minute, până când se întrepătrund aromele.
Citește și: Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză, reţeta de post. Aşa o face Chef Sorin Bontea, ingredientul secret
Ciorba de zeamă de varză este gata. La final, după ce stingi flacăra de la aragaz, poți să presari deasupra preparatului pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru a spori aroma preparatului. Se poate servi imediat după ce s-a răcit puțin, ca să nu frigă, alături de 1-2 linguri de smântână.