Secretul pentru a avea trandafiri înfloriți toată vara. Trucul genial pe care îl știu puține gospodine

Secretul pentru a avea trandafiri înfloriți toată vara. Trucul genial pe care îl știu puține gospodine
Trandafirii pot fi o adevărată oază de culoare și miros

Majoritatea dintre noi suntem pasionați de flori. Unii sunt adevărați cultivatori pasionați de trandafiri. Dacă vă puneți întrebări, precum „Trandafirii nu sunt greu de crescut?” sau „Trandafirii nu au nevoie de multă îngrijire și întreținere?”, răspunsul la toate aceste întrebări este nu. Pentru a vă menține trandafirii în creștere, înflorire și vii, există anumiți pași. Dacă v-ați întrebat cum menținem trandafirii înfloriți pe tot parcursul sezonului de vară continuați să citiți pentru a afla o metodă secretă.

Trandafirii pot fi o adevărată oază de culoare și miros

O tufă de trandafiri bine întreținută și înflorită vă poate transforma casa în invidia cartierului. Puteți planta trandafiri ca plantă în curte, ca adăugire la paturile perene sau ca gard viu. Trandafirii pot fi într-o gamă de culori, inclusiv roșu, roz, alb, violet, lavandă, galben, portocaliu și auriu. Trandafirii pot fi de o singură culoare, cu dungi, cu pete sau cu o varietate de combinații. Un soi popular se numește „ketchup și muștar” datorită tonurilor contrastante de roșu și galben.

Trandafirii pot fi de tip arbust, în timp ce altele pot fi de tip cățărător, hibride, miniaturi sau trandafiri grandiflora. Aceasta descrie practic înălțimea, forma și tipul florilor. Unii oameni preferă trandafiri mari, singulari, în timp ce alții pot găsi ciorchini de trandafiri mai atrăgători.

În acest sezon, de vară, există și trandafiri de tip copaci care pot fi plantați în containere și așezați pe terase, sau jardiniere. Pe lângă interesul lor vizual, majoritatea trandafirilor sunt cunoscuți pentru parfumul lor, fie că este un indiciu de citrice, ceai sau fructe. Așa că, un trandafir este mult mai mult decât culoare.

Specialiștii în culturile de trandafiri spun că înainte de a cumpăra un trandafir, trebuie să ne gândim la locul unde vrem să-i plantăm. Nu fiecare casă poate găzdui un trandafir în același mod în care nu fiecare curte este perfectă pentru un stejar roșu, o ferigă o azalee.

Pentru a decide dacă un trandafir este alegerea corectă pentru curtea noastră, trebuie să acordăm o atenție deosebită cantității de lumină solară, tipului de sol și apropierii de o sursă de apă.

Cum pregătim plantarea răsadurilor de trandafiri

În primul rând, trandafirii au nevoie de o locație cu soare plin sau cu cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi. Aceasta înseamnă că un loc care primește „numai soarele dimineții” sau „numai soarele după-amiezii” poate susține în continuare un trandafir sănătos, plin de flori.

În al doilea rând, aflați tipul de sol, ceea ce ar putea însemna săparea unei găuri în locația dorită. Trandafirii preferă locațiile cu un lut nisipos. Dacă aveți soluri argiloase, gândiți-vă să adăugați un amestec de plantare în aer liber pentru a ajuta la creșterea plantei.

Dacă solul este nisipos sau plin cu pietriș și pietre, gândiți-vă la adăugarea de compost sau a unui amestec de plantare în aer liber pentru a vă oferi mai mulți nutrienți și structură. Încercați să creați niște paturi sau movile ridicate pentru trandafiri.

În al treilea rând, trandafirii au nevoie de un teren bine drenat, deoarece rădăcinilor de trandafir nu le place să stea în apă. Acest lucru înseamnă că poate fi necesar să le udați pe tot parcursul verii, mai ales în zilele fierbinți din august. Așadar, selectați o locație pentru trandafirii voștri care să fie ușor accesibilă și aproape de o sursă de apă. Încercați să udați dimineața devreme.

Cum menținem vara trandafirii înfloriți

Deci, cum ne menținem trandafirii înfloriți toată vara? Simplu, îi tundem. Ar trebui să tăiați orice petale vechi, decolorate. Veți dori să le tăiați într-un pliant cu 5 frunze, deoarece acești lăstari produc flori. Dacă tăiați un pliant cu 3 frunze, trandafirul va continua să crească, dar nu va produce flori.

Atâta timp cât eliminați în mod constant florile uscate, trandafirii vor continua să înflorească pe tot parcursul verii. Acum, poate doriți să vă fertilizați trandafirii după ce înfloresc, astfel încât să aibă întotdeauna substanțe nutritive și energie suficientă pentru a rămâne frumoși. Acest lucru permite, de asemenea, frunzelor să-și păstreze culoarea verde lucioasă pe tot parcursul sezonului de vară.

Acum, dacă tăierea pare prea multă muncă, există o altă opțiune: trandafirii denumiți „Knock-Out”. Acești trandafiri au fost selectați drept Cei mai buni trandafiri cu întreținere redusă de revista Birds & Blooms în 2014, deoarece „se curăță singuri”.

Asta înseamnă că nu necesită tăiere și vor continua să înflorească pe tot parcursul verii. Pe lângă trandafirii tradițional Knock-Out, avem și Sunny Knock-Out (galben) și Double Knock-Out cu dublul cantității de petale. În orice caz, sunt trandafirii care satisfac nevoile voastre de a avea pe tot parcursul verii trandafiri înflorți și proaspeți.