Secretul pandișpanului perfect de pufos și care nu se lasă niciodată!

de: Andrei Simion
15 10. 2020

Vrei să ai cel mai apetisant desert la finalul unei mese în familie? Există un secret care să-l facă extrem de pufos și care îl lasă într-o formă plină. Care sunt pașii pe care trebuie să-i respecți pentru un pandișpan de vis?

Rețetă pentru pandișpan

Pandișpanul este unul din deserturile preferate de toată lumea. E ușor, poți să îți lași imaginația să curgă atunci când vine vorba de umplutură și de aranjamentul și forma sa și se prepară foarte ușor. Cu toate astea, majoritatea celor care au încercat să-l gătească au observat cum acesta ori se întârește prea tare ori se lasă imediat după ce iese din cuptor. Sunt câteva secrete pentru ca prăjitura să iasă perfect, iar pentru asta trebuie să fii atent la gramaje și la calitatea ingredientelor.

Acest desert este foarte volatil tocmai pentru că te poți folosi de el pentru un tort aniversar, dar îl poți coace într-o formă dreptunghiulară, mai apoi să-l tai de la jumătate și să-l umpli cu diferite creme care sunt pe placul tău. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele de care ai nevoie se află mai jos. Dacă respecți întocmai pașii sugerați, e imposibil ca la finalul serii să nu-ți surprinzi oaspeții cu ceea ce ai pregătit.

Ingrediente

-4 gălbenușuri;
-1 praf de sare;
-4 albușuri;
-1 praf de sare;
-120 gr de zahăr (6 linguri rase);
-15 gr de zahăr vanilat (3 lingurițe) sau după gust;
-120 gr de făină (6 linguri rase);
-40 gr (ml) de lapte;
-40 gr de ulei (4 linguri).

Rețetă pentru un pandișpan excepțional. Cum să prepari cel mai simplu desert?

Mod de preparare:

Amestecă zahărul cu zahărul vanilinat, iar în alt vas amestecă uleiul cu laptele. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și prepară restul compoziției. Amestecă gălbenușurile cu sare cu ajutorul unui tel, ulterior adaugă sare în albușuri și începe să amesteci cu mixerul la cea mai mică viteză. După ce albușurile se întăresc și devin spumoase, setează viteza pe mediu și adugă încetișor zahărul vanilinat în 3 etape. După ce zahăr se topește, crește viteza până ce ajung ferme. Pune peste albușuri gălbenușurile și amestecă-le ușor cât să le incorporezi la perfecție. Cerne făina peste compoziție, iar opțional încorporează și 5 grade (1 linguriță) de praf de copt.

Îl poți servi așa cum iese din cuptor, sau poți să-l transformi într-un tort de toată frumusețea, umplut cu cremele preferate de tine. De asemenea, îl poți pune pe masă musafirilor alături de fructe proaspete și uns cu o cremă ușoară de vanilie.