Femeile chineze ce amână mariajul sunt femei pe care nimeni nu le dorește. Iar din cauza lipsei legilor în ce privește căsătoria între persoane de același sex și a presiunii asupra căsătoriei, în China, pentru a se continua linia familială, acestea se mărită cu oricine, fără ca cineva să le ia în considerare dorințele, fapt care duce la creșterea comunității Tongqi.

Luând în considerare populația mare din această țară, de 1,4 miliarde de locuitori, China găzduiește cea mai mare populație homosexuală din lume. Chiar și așa, căsătoria între persoane de același sex nu este recunoscută prin lege. Din cauza discriminării, bărbații gay sunt o minoritate sexuală, care este ferită de ochii lumii. Prin urmare, aceștia se căsătoresc pentru a-și ascunde orientarea sexuală diferită și pentru a face față dorințelor părinților lor.

Secretul murdar al Chinei a ieșit la iveală

Secretul murdar al Chinei a ieșit la iveală

Au fost abuzate fizic și verbal

Astfel, aceste femei reprezintă o populație cu risc crescut de HIV, dar și alte boli cu transmitere sexuală, în special că între 40 și 50% dintre cupluri nu folosesc prezervativ.

33% dintre femeile Tongqi au raportat că au fost abuzate verbal sau fizic de soții lor, iar 22% au suferit abuzuri fizice de mai multe ori. În plus, soțiile au parte adesa de indiferența și lispa sprijinului din partea familiei.

Iar odată  ce femeile au aflat că soții lor sunt homosexuali, 59,8% dintre soțiile Tongqi au avut gânduri de sinucidere, iar 10% dintre ele au vrut să se sinucidă. Majoritatea 90% dintre Tongqi au prezentat, la fel, simptme depresive.

Secretul murdar al Chinei, femeile Tongqi nu sunt protejate de lege

Deși suferă în timpul căsătoriei cu bărbați gay, pentru aceste femei există îngrijorări mai mari ce le determină să rămână în căsnicie. Potrivit legii căsătoriei din China, dacă soția sau soțul este infidel/ă cu o a treia persoană de sex opus, partenerul sau partenera înșelat/ă are dreptul să pretindă despăgubiri în momentul divorțului.

Apelurile pentru divorț ale soțiilor Tongqi sunt adesea respinse de instanță deoarece legea recunoaște doar amanții/amantele de sex opus, nu de același sex. Așadar, într-o oarecare măsură drepturile Tongqi la despăgubire nu sunt protejate de legea căsătoriei chineze, putând să afecteze în mare măsură deciziile soțiilor de a divorța sau de a rămâne în căsătorie.