Secretul micilor la cuptor. Așa vor ieși suculenți și delicioși
Micii la cuptor sunt mai puțin populari decât cei preparați la grătar. Aceștia sunt la fel de delicioși însă și pot fi făcuți foarte ușor în casă. Rețeta este una foarte simplă, însă ingredientele și modul de preparare fac diferența. Dacă crezi că micii gustoși ies doar făcuți pe grătar, afară, ei bine, vei avea o adevărată surpriză să constați că ies foarte gustoși și la cuptorul din bucătărie. Iată ce trebuie să știi!
Secretul micilor la cuptor
Micii la cuptor sunt delicioși dacă folosești carne proaspătă și combini perfect ingredientele. Pentru a prepara mici la cuptor, ai nevoie de:
- 2 kg de carne de vită (pulpă)
- 2 kg de carne de porc sau oaie
- 2 căpățâni de usturoi
- 200 gr untură de porc (opțional)
- 2 lingurițe piper negru măcinat
- 80 gr sare
- 4 linguri de cimbru uscat
- 40 boabe ienibahar măcinat
- 2 lingurițe de boia de ardei dulce
- 4 linguri de bicarbonat de sodiuț
- o jumătate de litru de supă de oase sau apă rece
Mod de preparare
Pentru a prepara rețeta aceasta de mici de casă, trebuie să treci mai întâi carnea prin mașina de tocat, împreună cu usturoiul. Se adaugă apoi restul ingredientelor alături de carnea de tocată și se amestecă bine. După ce s-a amestecat, se introduce carnea în frigider și se lasă la rece peste noapte sau 24 de ore.
În acest fel se întrepătrund bine toate aromele. După ce s-a scos carnea din frigider, se mai amestecă încă o dată și se mai adaugă un sfert de pahar de apă rece, dacă mai este necesar. După aceea, se lasă la temperatura camerei vreme de o jumătate de oră. Se încălzește apoi cuptorul la 200-250 de grade C și se formează micii.
Micii la cuptor nu trebuie să fie foarte mari, deoarece riști să rămână cruzi la interior. Micii se ung cu puțin ulei și se așază pe grătarul cuptorului, lăsând un spațiu suficient de mare între aceștia. Se pune o tavă sub mici pentru a se scurge acolo grăsimea. Micii se lasă la cuptor vreme de 10-15 minute pe fiecare parte sau mai puțin. Ei trebuie să fie crocanți la exterior și moi și suculenți la interior.
Micii făcuți la cuptorul electric se coc la o temperatură de 200-250 de grade C. Întrucât temperatura este ridicată, este important ca micii să nu fie făcuți prea subțiri, deoarece se vor usca. Grăsimea cărnii este esențială ca să poți obține textura pufoasă a micilor pe interior. Dacă ți-e teamă că micii se pot arde, se poate seta o temperatură mai mică, respectiv 180-200 de grade C.