Secretul lui Dorel Vișan pentru cele mai bune murături pentru iarnă. Ce adaugă în borcane EXCLUSIV
Dorel Vișan (86 de ani), faimosul nostru actor, care recent a făcut furori și printre starurile de la Hollywood, cu rolul său, din filmul ”21 de Rubini”, este și un bun gospodar, având cămara plină cu bunătăți pentru iarnă. În exclusivitate pentru Playtech Știri, el ne dezvăluie rețeta perfectă de murături, ce anumele alimente trebuie evitate, în cazul bolnavilor de cancer, dar și secretul sănătății sale de fier.
Cum să păstrăm conservele proaspete, cât mai mult timp. Secretul din borcane
Dorel Vișan se mândrește cu cămara sa, din casuța din Cluj, în care locuiește, și în care stau cuminți, pe rafturi, zeci de borcane cu dulceață, dar și butoaie cu varză și cu murături.
El le învață pe gospodine, prin intermediul Playtech Știri, cum să aibă conserve proaspete, până la primăvară, și cum să evite enervanta ”floare” care adesea apare în zeama murăturilor și a castraveților murați, schimbându-le total gustul.
Iată în ce constă marele secret:
”Dacă apare acea ”floare”, deasupra borcanelor, sub celofan sau sub capac, înseamnă că nu sunt preparate bine, că nu se pune destulă sare. Trebuie puse însă și hrean, mult hrean, cimbru, mărar, dar și porumb. Iar sarea trebuie calculat, la gramaj. Mai exact, trebuie pus cam 20 de grame de sare la litrul de vas. Dacă vasul are 10 litri gol, vin cam 200 de grame de sare. Atenție, repet! La un litru de vas, nu de apă, de conținut! Important este să punem și celofan sub capace, murăturile și conservele se vor păstra astfel cu mult mai bine, până la primăvară”.
Sfaturi alimentare pentru bolnavii de cancer: ”Celula canceroasă se hrănește cu proteinele din carne”
Dorel Vișan are câteva sfaturi și referitor la alimentația celor bolnavi de cancer. Pe lângă tratamentul prescris de medici, și care trebuie respectat cu sfințenie, actorul susține, cu convingere, că la acest diagnostic dur, trebuie evitată carnea cu desăvârșire, pentru că împiedică procesul de vindecare:
”La cancer, trebuie exclusă total carnea din meniu. Celula cancerigenă se hrănește cu proteinele din carne, medicii sunt ignoranți, ei știu totul greșit, aplică teorii greșite, când susțin că trebuie ca un bolnav să mănânce carne. Toată carnea e periculoasă, în astfel de cazuri. Dacă sistemul imunitar este slab trebuie să se bea ceai de echinaceea, câte 2-3 cești pe zi. Iar laptele de capră nefiert vindecă tumorile canceroase în 90 de zile, dacă bei câte 3 căni pe zi”, susține Dorel Vișan, exclusiv pentru Playtech Știri.
Rețeta sănătății lui Dorel Vișan, la 86 de ani: ”Mănânc carne crudă”
Pentru că nu are mari probleme de sănătate, Dorel Vișan susține că nu a renunțat definitiv la carne. El ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Playtech Știri, și secretul sănătății sale de fier, la 86 de ani. Iată rețeta sa de biftec, care îi dă energie pentru toată ziua:
”Carnea e bună să o mănânci doar crudă, eu așa o mănânc. Mănânc pește crud, dar și carne de vită și de vițel.
Se dă prin mașina de tocat și se face biftec. Adaug în carnea tocată foarte bine o ceapă, usturoi, dar și condimente, piper, sare și muștar. Dar, mănânci carne crudă, doar când ești sănătos. Când ești bolnav, te orientezi spre necazuri și calculezi foarte bine ce pui în farfurie, ca să nu-ți dăuneze și mai mult stării de sănătate”.