Secretul japonezelor care nu se îngrașă și nu îmbătrânesc. Alimentele pe care le consumă

de: Ioana Bucur
23 03. 2023

Au siluete ca trase prin inel și un ten aproape perfect, pe care nu se vede deloc trecerea timpului. Secretul japonezelor care nu se îngrașă și nu îmbătrânesc a fost dezvăluit. Care sunt alimentele ce nu lipsesc din meniul lor zilnic.

Secretul japonezelor care nu se îngrașă și nu îmbătrânesc

Păr negru și drept, minione, subțiri, cu un chip pe care nu li se poate citi vârsta. Sunt doar câteva dintre caracteristicile femeilor din Japonia.

Să fie oare silueta trasă prin inel și fața lipsită de riduri efectul unei combinații fabuloase de gene sau au descoperit japonezele elixirul tinereții?

Fenomenul a fost analizat de Naomi Moriyama în cartea „Femeile japoneze nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”.

Autoarea susține că nu este vorba despre vreo dietă strictă ci, mai degrabă, despre un stil de viață sănătos, ale cărui principii sunt transmise din generație în generație.

„Este vorba mai mult despre o cultură şi nu neapărat despre o dietă, un stil de viaţă sănătos, care nu implică numai mâncare sănătoasă!”

Te-ar putea interesa și: Ce rochie a purtat Carmen Iohannis în Japonia, la întâlnirea cu Împăratul și Împărăteasa. Ținuta ei uimește FOTO

Alimentele ce nu lipsesc din meniul de zi cu zi

Japonezii adoră mâncarea, dar în cantități mici! Acesta ar putea fi unul dintre secretele longevității lor. Din meniul lor zilnic nu lipsesc orezul, fructele de mare, peștele, algele, supele tradiționale, ceaiurile bogate în antioxidanți.

Japonezele consumă zi de zi alimente fermentate – brânză, varză, tofu. Acestea sunt o sursă importantă de probiotice și enzime, care le ajută să își păstreze sistemul digestiv sănătos și funcțional până la bătrânețe.

Peștele și fructele de mare nu îngreunează deloc procesul de digestie. De fapt, în Japonia, carnea roșie este văzută ca principala cauză a multor inflamații din organism, de aceea este evitată. Un element de bază al dietei este somonul, bogat în Omega-3.

Ceaiul verde are o listă lungă de beneficii pentru sănătate. Este bogat în antioxidanți, ajută digestia, luptă împotriva radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire. Este eficient în procesul de slăbire și se spune că scade riscul apariției anumitor afecțiuni.

Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care le mănâncă cei mai fericiți oameni de pe Pământ. Ce se consumă des în Finlanda