Secretul gogoșilor pufoase. Cum ies moi și aromate. Trucul pe care trebuie să-l urmezi înainte de a le pune la prăjit
Care este secretul gogoșilor pufoase și aurii? Toate gospodinele fac ceva special atunci când le prepară. Cu siguranță toți cei dragi se vor bucura atunci când le vei da de veste că desertul mesei este acesta. Ce truc trebuie să urmezi înainte de a le pune la prăjit într-o baie consistentă de ulei? Poți să le faci în orice formă vrei tu și cu orice umplutură. Este necesar să le tăvălești bine prin zahăr pudră imediat după ce le lași câteva secunde la scurs pe un șervețel de bucătărie.
Rețetă pentru gogoși pufoase: cum să-ți iasă perfect?
Gogoșile se află în topul tuturor atunci când vine vorba de deserturi. Ele aduc aminte de copilărie, iar cei mai mulți le prepară destul de des acasă. De asemenea, printre cele mai dorite sunt chiar cele simple: aromate cu vanilie și coajă de lămâie.
Nu necesită mult talent în bucătărie și se fac destul de rapid. Partea importantă este frământarea aluatului, ulterior dospirea sa. Există unii oameni care le gătesc la cuptor pentru a evita părjitul lor în ulei, dar de departe cele mai bune sunt pregătite în mod tradițional.
Uleiul încins le face să își dubleze volumul și să aibă vestita gaură în interior. Dacă sunt foarte dense și nu cresc înauntru pe măsură ce se prăjesc, atunci fii sigur că vei avea o cocă nefăcută în mijloc.
- Ingrediente
500 g faina
2 galbenusuri
350 ml lapte
2 pliculete zahar vanilat
un praf de sare
coaja de lamaie
1 lingura zahar
30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
10 g zahar pudra vanilat
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecă drojdia cu lingura de zahăr și lapte călduț, iar mai apoi lasă compușii să crească. Bate gălbenușurile cu făina într-un mixer și adaugă praful de sare, zahăr vanilat, coaja de lămâie și încă puțină făină. Frământă bine aluatul și lasă-l la dospit preț de 30 de minute.
Întinde coca și decupează rondele cu o formă specială sau un pahar rotund. Este foarte important ca înainte să le prăjești să fii sigur că uleiul este încins, astfel nu își vor dubla forma. Întoarce-le cu grijă în tigaie și scoate-le pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi uleiul în plus.
După ce se răcesc cel puțin 2 minute, bagă-le rapid într-un recipient cu zahăr vanilinat. Întoarce-le pe toate părțile pentru ca zahărul să prindă toată suprafața, ulterior așează-le frumos pe un platou. Invitații tăi pot să le servească așa sau cu dulceață, gem ori chiar ciocolată.