Secretul găluștelor galbene de la supă. Ce trebuie să pui în apă, trucul genial al bucătarilor
Puse în supă, găluștele nu sunt doar sănătoase, ci și foarte gustoase, dacă sunt preparate ca în cărțile de bucate. Acest fel de mâncare este cunoscut în toată Europa, dar puține gospodine știu să le facă. Așadar, dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți perfecționa abilitățile de gătit, te invităm să citești materialul de mai jos. Află ce ingredient trebuie să adaugi la rețetă. Doar așa îți ies galbene.
Cum faci cele mai apetisante găluște pentru supă
Foarte mulți români adoră supa de găluște, dar există gospodine care se încurcă la rețeta pentru pernuțele din griș. Există un secret pe care îl știu doar bucătarii iscusiți. Aceștia știu ce ingredient se adaugă într-o anumită etapă a preparatului. Cum poți să faci cele mai frumoase găluște? Toți prietenii tăi vor fi încântați de rezultat!
Supa de găluște este un preparat foarte apreciat de români și nu numai. Delicioasă, sănătoasă și sățioasă, poate fi consumată atât în anotimpul răcoros, cât și vara. Din nefericire, puţină lume știe să obțină găluște frumoase și galbene. În cele mai multe cazuri, acestea nu ies pufoase și nici nu capătă o culoare apetisantă. Totuși, există un ingredient secret, pentru a le schimba aspectul radical.
Așa vor avea mereu o culoare galbenă
Potrivit bucătarilor cu experiență, găluștele ies mai aspectuoase dacă la o lingură cu vârf de griș adaugi și o jumătate de linguriță de mălai de porumb. Ai văzut cât de simplu este? Odată ce vei încerca acest truc, familia ta va fi încântată de schimbare. Ce alte sfaturi mai există în bucătărie?
Trucuri prețioase de la gospodinele cu experiență
Ei bine, pentru șnițele mai crocante, poți pune în făina prin care le treci și o linguriță de praf de copt. Dacă vrei ca orezul să nu iasă moale, adaugă un vârf de linguriţă de sare în apa în care fierbe (la o temperatură de 180 de grade). De asemenea, presară puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouăle sau alte alimente care se lipesc.
Renunță să mai cureți ardeii copți sub un jet de apă. În acest mod, legumele îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Pune ardeii copți într-un bol, împrăștie puțină sare, acoperă-i și lasă să se răcească. Atunci când fierbi cartofii, adaugă puțin oțet în apă. Vei observa că piureul va avea o culoare încântătoare!
Nu mai arunca pâinea învechită
Obișnuiești să arunci pâinea învechită? Reîmprospătează feliile înfășurându-le într-un tifon sau şervet umed, apoi ține-le un sfert de oră la cuptor. În apa în care fierbi pastele făinoase adaugă puțin unt. În felul acesta nu se va mai forma spumă.