Secretul foliei de aluminiu. Ce alimente trebuie să înveleşti cu partea lucioasă, de fapt

de: Anca Lupescu
30 08. 2023

Folia de aluminiu este un element indispensabil în aproape fiecare gospodărie. Cu siguranță nu știi secretul foliei de aluminiu. Pe lângă faptul că este versatilă, probabil ai observat că o parte a foii de aluminiu este lucioasă, iar cealaltă parte este mată. De ce?

Trucul care îți face viața mai ușoară

Nu vei găsi nicio informație despre motivul pentru care o parte a foliei de aluminiu este lucioasă, iar cealaltă este mată, nici măcar dacă citești pe cutia în care vine împachetată.

Secretul foliei de aluminiu este unul pe care puține gospodine îl știu. Este mai bine să poziționezi folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus sau în jos înainte să pui alimentul în ea.?

De ce este partea unei folii de aluminiu lucioasă?

Citește și: A pus folie de aluminiu în jurul țevilor și a descoperit un truc genial. Ce a observat imediat în bucătărie și în baie

Când tragi o foaie de aluminiu din rolă, există o diferență semnificativă între cele două părți. Una este atât de lucioasă încât practic o poți folosi ca pe o oglindă. Cealaltă, ei bine, tot argintie este, dar nu la fel de lucioasă. Se pare că există un motiv bun.

Diferența este un produs secundar al procesului de fabricație. Folia de aluminiu este laminată în straturi diferite. Căldură și tensiune sunt aplicate pentru a întinde folia până devine suficient de subțire pentru a fi folosite la diverse lucruri în bucătărie și nu numai.

Citește și: De ce să ţii o bilă făcută din folie de aluminiu în buzunar. Iarna e cel mai indicat să faci asta

Fabrica produce două foi de metal simultan pentru a se asigura că foile sunt suficient de rezistente pentru a rezista la rupere.

Partea în care folia intră în contact cu un alt strat de folie apare mată, în timp ce cealaltă parte, care nu a intrat în contact cu o altă foaie, apare lucioasă. Cu alte cuvinte, cele două părți arată diferit, dar în ceea ce privește compoziția, sunt făcute din aceeași substanță.

Secretul foliei de aluminiu. Cu ce parte învelești alimentele

Ar trebui să folosești folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus sau în jos?

Așadar, acum că știi motivul din spatele aspectelor diferite ale celor două părți, probabil te întrebi dacă ar trebui să folosești folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus sau în jos.

Ei bine, partea lucioasă a foliei de aluminiu ar trebui să intre în contact sau să acopere recipiente cu mâncare caldă, în timp ce partea mată este destinată alimentelor reci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittany Lynn | The Wellness Minded Mama (@brittanyyy_c44)

Așadar, data viitoare când învelești un sandviș cald pun-l pe partea lucioasă ale foliei de aluminiu, astfel încât partea mată să fie pe exterior. Unii spun că așa se va păstra mai bine cald.

Dacă învelești o bucată de brânză, asigură-te că alimentul este pus pe partea mată, iar partea strălucitoare este în interior. Există persoane care cred că acest lucru va păstra alimentul mai rece și mai bine decât dacă folosești invers folia.

Totuși, la drept vorbind, acest lucru nu are o importanță majoră și nu face o diferență foarte mare, așa că poți folosi folia de aluminiu așa cum crezi.