Secretul celui mai pufos blat de tort. Ingredientul care face diferența de fiecare dată
Secretul celui mai pufos blat de tort. Când vine vorba despre prepararea dulciurilor, prăjiturilor sau torturilor, procesul de coacere al acestor produse este extrem de important. Un blat de tort iese pufos și aerat doar dacă ingredientele folosite pentru prepararea acestuia sunt mixate corespunzător, la momentul potrivit. Află în rândurile de mai jos cum poți să prepari cel mai gustos și mai moale blat de tort.
Ce trebuie să știi despre ingredientele folosite la un blat de tort
Pentru a obține un blat de tort pufos și aerat, este necesar să folosiți ingredientele cele mai potrivite pentru prepararea acestuia. Dacă rețeta de blat de tort prevede folosirea făinii, optați pentru una pentru prăjituri. Cea mai potrivită făină în astfel de cazuri este cea care prezintă pe ambalaj codul 480 sau 450. Cifrele cu pricina indică un tip de făină fină, potrivit pentru biscuiți, prăjituri și/sau torturi.
Când se prepară blatul de tort, nu trebuie folosite niciodată ouă reci. Acestea nu se vor emulsiona corespunzător, ceea ce va împiedica creșterea blatului. Ouăle reci trebuie lăsate să revină la temperatura camerei. Pentru a face acest lucru mai repede, ouăle reci pot fi scufundate în apă călduță, însă nu fierbinte, pentru jumătate de oră aproximativ.
La prepararea blatului de tort, trebuie să se țină cont și de cantitatea potrivită de ingrediente. Pe cât de mult se poate, este recomandată folosirea unui cântar de bucătărie pentru a măsura ingredientele corect. Este crucial să respectați rețeta și cantitățile ingredientelor, exact așa cum sunt ele indicate.
Secretul celui mai pufos blat de tort
Ingredientele uscate folosite în cazul blatului de tort trebuie cernute întotdeauna împreună. În acest fel, se va evita formarea de cocoloașe în aluat. După ce ingredientele uscate sunt cernute, acestea se bat împreună în așa fel încât să se asigure o distribuție uniformă a tuturor ingredientelor în compoziția pentru blatul de tort.
Atenție, însă! Aluatul din care se prepară blatul de tort nu trebuie mixat sau amestecat pentru o perioadă prea lungă de timp. Amestecarea excesivă va dezvolta glutenul și va conduce la obținerea unui tort prea tare. Ingredientele pentru blatul de tort se mixează doar atât cât să se obțină un amestec omogen.
Care este secretul celui mai moale blat de tort? Trucul constă în felul în care sunt mixate ingredientele. Prima dată, se pornește cu mixarea zahărului și a grăsimilor. Peste acestea, se adaugă ouăle. După mixarea celor menționate anterior, se continuă cu ingredientele uscate, care se alternează cu cele umede sau lichide. În acest fel, blatul de tort va ieși pufos.