Somonul este extrem de des consumat în zilele noastre. Acesta este bine să se regăsească cel puțin o dată pe săptămână într-o dietă alimentară echilibrată. El este un pește gras și sățios care poate fi servit cu legume, orez sau paste. Indiferent de cum alegi să îl gătești, acesta trebuie făcut ca la carte. Celebrul Gordon Ramsay a sărit în ajutorul multor bucătărese și a adus în prim-plan o rețetă extrem de simplă și delicioasă de somon la tigaie. De ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să îl prepari?
Peștele trebuie să se afle în dieta noastră alimentară de două ori pe săptămână, susțin specialiștii. Acesta este unul din cele mai sănătoase alimente, iar chiar somonul este considerat cel mai bun dintre ei. Nutriționiștii susțin că două astfel de mese pe săptămână ne aduc toate beneficiile sale.
Acest tip de pește este bogat în acizi Omega 3 ce sunt esențiali pentru sănătatea noastră. Ei îmbunătățesc activitatea sistemului cardiovascular și scad nivelul trigliceridelor, reducând riscul apariției bolilor coronariene.
Mai mult decât atât, el este foarte gustos și se gătește extrem de repede, dar și își păstrează substanțele nutritive importante. Gordon Ramsay a adus în prim-plan pentru toate gospodinele o rețetă de somon crocant la tigaie care se poate servi alături de cartofi sau alte legume ori un simplu sos sau paste.
File de somon
Sare
Ulei de măsline
Cimbru, rozmarin sau busuioc
Roșii
Cartofi noi
Carne de crab
Ceapă verde tăiată mărunt
Sare și piper, coriandru
Dressing pentru salată, format din ulei de măsline, apă și suc de lămâie