Secretul celui mai bun piure de mazăre. Ingredientul care îi schimbă gustul
Piureul de mazăre este o garnitură extrem de bună pentru aproape orice fel de aliment pe care să îl faci vedetă în farfuria ta. Cum trebuie să îl faci pentru a avea o textură fină și o culoare vie? Există câteva trucuri pentru aspectele acestea. De asemenea, gospodinele știu deja ingredientul care îi schimbă total gustul și cum să îl folosească. De ce ingrediente ai nevoie pentru întreaga rețetă și care este modul de preparare?
Rețetă pentru piure de mazăre: trucuri care îi schimbă total gustul și culoarea
Câteodată este greu să găsești niște garnituri care să surprindă sau să aducă un plus preparatului, mai ales că majoritatea se îndreaptă spre legume trase la tigaie sau cartofi la cuptor. Mazărea nu este atât de des folosită de mulți români în rețetele lor, iar atunci când aleg să o gătească o vor pune pe masă sub forma unei tocănițe.
Dacă vrei să faci ceva aparte pentru prânz, alege orice tip de carne dorești pe care să o servești alături de un piure delicios de mazăre. Este frumos colorat, trebuie să aibă o textură fină și merge extraordinar cu friptură sau cu pește. Nu trebuie să lipsească nucșoara! Ea este elementul secret aici, dar și în sosul de bechamel.
- Ingrediente
1/2 kg mazăre congelată
50g unt
1 vârf de cuțit de nucșoara
sare
4-5 linguri lapte sau 1 lingură smântână
Mod de preparare
Pune apa la fiert cu un vârf de sare, iar după ce clototește pune mazărea congelată. Lasă totul să fiarbă, ulterior strecoară, adaugă untul, nucșoara și zdrobește bine boabele cu un blender. Adaugă treptat lapte până ajungi la consistența dorită.
Pentru un plus de cremozitate poți pune smântână de gătit, dar ai grijă cu proporțiile pentru ca la final să ai un verde frumos, nu prea deschis. De asemenea, un alt truc ce te-ar putea ajuta în cazul acestui preparat este gheața.
Boabele trebuie puse în apă rece cu gheață pentru ca mazărea să nu aibă un verde prăfuit. Acest lucru funcționează și în cazul legumelor cu culori puternice pe care vrei să le păstrezi așa precum: morcovi, sfeclă sau broccoli.
Toate acestea pot fi servite cu somon, doradă, pui, curcan, vită sau porc. Este util să faci un sos care să fie un al treilea element pentru ca farfuria să fie completă. Poți cumpăra unul deja făcut din supermarket-uri sau îl poți pregăti acasă dintr-o stoc de carne cu mai multe mirodenii.