Secretul celui mai bun pește prăjit. Ce trebuie să presari în tigaie ca să iasă gustos și crocant

de: Sabina Anastasia
24 07. 2022

Peștele prăjit este bine-venit în orice perioadă a anului. Indiferent dacă afară este cald sau frig, acest fel de mâncare este întotdeauna opțiunea potrivită dacă nu știi cu ce să servești oaspeții la masă. Gătirea peștelui poate să ridice probleme, însă, celor care nu sunt obișnuiți să gătească acest tip de carne. Avem câteva sfaturi care te vor ajuta să pregătești cel mai gustos pește prăjit. Află în rândurile ce urmează care este secretul celui mai bun pește prăjit.

Ce trebuie să facem ca întregul pește să fie rumenit uniform

Prăjirea în tigaie a peștelui reprezintă cea mai ușoară modalitate de a prepara acest tip de carne, susțin unele voci. Dacă ea vă ridică, însă, probleme, nu trebuie să disperați. Avem exact sfaturile potrivite care vă vor ajuta să gătiți cel mai gustos pește prăjit pentru oaspeți. Toată lumea va fi mulțumită la final.

Ce trebuie să știm, în primul rând, este că prăjirea peștelui adaugă savoare cărnii prin intermediul grăsimii care se prăjește și a suprafeței rumenite. Peștele conține mai multă apă și mai puțină grăsime decât alte feluri de carne. Prin urmare, este ușor să nu se rumenească deloc. Sau, în cel mai rău caz, să se ardă și să se lipească de tigaie.

Dacă vreți să vă bucurați de un pește perfect crocant, asigurați-vă că respectați trucurile prezentate în continuare. O temperatură prea ridicată înseamnă, încă de la bun început, un eșec atunci când vine vorba despre gătirea peștelui prăjit.

De asemenea, dacă temperatura este prea scăzută, peștele va fierbe, practic, doar în propriul lichid. Noi ne dorim ca acesta să fiarbă în grăsime.

Secretul celui mai bun pește prăjit: ce trebuie să punem în tigaie

Când prăjiți un pește întreg, puneți o felie de cartof crud sub coada acestuia. Apelând la acest truc, vă asigurați că partea subțire a peștelui nu va fi prea prăjită, în comparație cu restul produsului.

Condimentarea peștelui și amestecul din tigaie joacă, de asemenea, un rol foarte important atunci când vrem să obținem cel mai bun pește prăjit. Cu ce trebuie condimentat, de fapt, peștele? Doar cu sare și piper. El trebuie să fie complet uscat la suprafață atunci când îl punem în tigaie.

În aceasta din urmă avem tendința să punem doar ulei, să așteptăm să se încingă și să prăjim peștele. Însă lucrurile nu funcționează astfel. Iată care este secretul celui mai delicios pește! Mai întâi, punem tigaia la foc și așteptăm două minute. Apoi, adăugăm 1 lingură de ulei și un praf de sare.

Când începe să fumege, luăm tigaia de pe foc, îndepărtăm sarea și uleiul cu un prosop de hârtie și abia atunci punem peștele la prăjit în tigaie, potrivit retete-usoare.ro.

Atenție! Uleiul de măsline trebuie evitat atunci când prăjim peștele. Acesta nu poate face față temperaturilor ridicate.