Secretul celui mai bun pește prăjit. Așa îl fac pescarii din Delta Dunării și iese un deliciu

de: Ioana Bucur
30 12. 2023

„Nicio masă fără pește”! Celebrul slogan era aplicat de multe gospodine din țară, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. Dacă îți dorești să îți surprinzi familia și musafirii cu o rețetă inedită, trebuie să afli secretul celui mai bun pește prăjit, așa cum îl fac pescarii din Delta Dunării. Este un deliciu.

Pește prăjit preparat ca în Delta Dunării

Dacă vrei să transformi un preparat banal într-un deliciu cu care să îți surprinzi familia și musafirii, la următoarea  masă, trebuie să încerci această rețetă simplă de pește prăjit, transmisă din generație în generație de gospodine și pescari din Delta Dunării.

Este simplă, rapidă, nici măcar cei care nu au foarte multă experiență în bucătărie nu au cum să dea greș.

Ingrediente

Pentru a prepara pește prăjit ca în Delta Dunării, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • pește
  • sare – pentru îndulcirea peștelui, se pune o linguriță cu vârf de sare pentru fiecare kilogram de carne
  • ulei – pentru prăjit
  • făină albă
  • mălai
  • piper – după gust

Te-ar putea interesa și: Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior, reţetă pentru Revelion

Foto: Pixabay

Mod de preparare

Primul pas: să îndulcim peștele în sare. Poate sună bizar, însă acest proces ajută la accentuarea aromelor și oferă cărnii un gust ușor dulceag. Se presară sare peste bucățile de carne, iar acestea se țin la rece, în jur de jumătate de oră, înainte de a fi puse la prăjit.

Se dă peștele printr-un amestec format din cantități egale de făină albă și mălai. Unii preferă să folosească doar unul dintre ingrediente, a explicat Gina Bradea. Opțional, se poate adăuga și puțin piper, pentru un plus de aromă.

Bucățile de pește  se pun în tigaia cu ulei încins și se lasă câteva minute pe fiecare parte, până se obține o crustă crocantă, aurie. Se scot din vas și se așează pe un platou pe care am pus înainte un prosop de bucătărie din hârtie curat și uscat, pentru a absorbi uleiul în exces.

Rezultatul: un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Rețeta este simplă, rapidă și potrivită pentru orice tip de pește – de apă dulce sau oceanic. Se poate servi cu mămăligă, mujdei sau oțet, în funcție de preferințe.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu peştele înainte de a-l prăji. Aşa va avea o crustă crocantă şi gustoasă