Secretul celui mai bun pește gătit. Greșelile pe care le fac multe gospodine
Atunci când vrei să pregătești un preparat slab în calorii dar extrem de gustos, peștele întotdeauna pare a fi o idee excelentă. Deși carnea albă este extrem de populară printre români, gospodinele fac adesea greșeli atunci când gătesc peștele. Iată câteva trucuri geniale care te învață să prepari corect carnea de pește.
Trucuri pentru a găti corect peștele
Deși poate ai impresia că stăpânești arta culinară și nu ai cum să dai greș în bucătărie, iată că există anumite lucruri pe care gospodinele le omit, atunci când gătesc anumite preparate.
Pe timp de vară, oamenii preferă să consume mâncăruri și aperitive reci, răcoritoare și slabe în calorii, pentru a suporta mai bine temperaturile caniculare. Iată care sunt secretele pentru a pregăti cel mai gustos pește la grătar sau cuptor.
Nu pune multă sare
Atunci când marinezi peștele înainte să îl pui la prăjit, nu are rost să adaugi multă sare. Sarea nu se dizolvă, iar pe deasupra, strică aroma peștelui și consistența cărnii.
Specialiștii îți recomandă să freci peștele cu sare înainte de marinare sau să amesteci cristalele cu firimituri de pâine. Prea multă sare o să usuce peștele. De asemenea, peștele trebuie defiletat înainte de a fi pus în tigaie. Nu uita să-l speli foarte bine înainte de a-l pune la prăjit sau la cuptor.
Nu îl dezgheța prea repede
Vrei ca peștele să-și păstreze proprietățile gastronomice. Ține minte că nu trebuie să dezgheți carnea la temperatura camerei sau în cuptorul cu microunde. Indicat ar fi să scoți peștele din congelator și să-l pui în frigider sau într-un vas cu apă rece, într-o pungă ermetică
Întoarce peștele o singură dată
Un alt truc genial este să afli că peștele se poate arde și deteriora, dacă întorci feliile de carne foarte des. Indicat este să le întorci o singură dată. Dacă bucata se desprinde ușor de tigaie, înseamnă că partea inferioară e gătită bine.
Încinge tigaia înainte de a găti peștele
De asemenea, un pas important pe care multe gospodine nu îl respectă, înainte de a prăji peștele, este să încingă tigaia. De asemenea, peștele trebuie să fie uscat atunci când îl așezi în tigaie.
Nu face greșeala de a-l pune umed, deoarece tigaia se va umple cu aburi și gustul va fi denaturat. Specialiștii în gastronomie te sfătuiesc să iei un șervețel și să tamponezi peștele scos din congelator sau frigider, pentru a absorbi excesul de apă.