Secretul celui mai bun orez cu lapte. Rețeta magică a copilăriei
Orez cu lapte – unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare, care ne aduce aminte, inevitabil, de vremurile copilăriei. Fiecare dintre noi am făcut cunoștință, la un moment dat, cu acest preparat. Poate că ne-a rămas bine implementată în minte aroma delicioasă a orezului. Sau poate că am rămas fascinați de textura pufoasă a sa. În rândurile de mai jos vom discuta despre secretul celui mai bun orez cu lapte. Află ce anume face acest tip de mâncare atât de special.
Secretul celui mai bun orez cu lapte
Pentru a prepara cea mai bună rețetă de orez cu lapte, trebuie să ne întoarcem în timp și să apelăm la cartea de bucate a bunicii. Dacă te-ai întrebat ce anume face atât de special acest fel de mâncare, te afli la locul potrivit. Este vorba despre un ingredient folosit de mamele noastre în multe preparate dulci.
Așa cum probabil ai ghicit deja, scorțișoara este ingredientul cheie care schimbă totul la aroma orezului cu lapte. Gustul acestui fel de mâncare va deveni pur și simplu inconfundabil, după ce presari puțină scorțișoară în lapte sau orez. Aduce aminte de faimoasele rulouri cu scorțișoară, preparate de gospodine toamna târziu.
Acum, că știi exact care este secretul celui mai aromat orez cu lapte, să vorbim despre cum trebuie să prepari acest fel de mâncare. În continuare, vom prezenta două rețete de orez cu lapte, dintre care una este special concepută pentru a fi pregătită la cuptorul cu microunde.
Cea mai bună rețetă de orez cu lapte
Ingrediente:
- 4 căni de lapte;
- 1 cană de zahăr;
- 3 căni de orez;
- ¼ linguriţă de scorţişoară/ 2 batoane de scorțișoară.
Mod de preparare:
- Se pune laptele la fiert, pentru circa două minute.
- Se adaugă scorțișoara în lapte și se lasă câteva secunde pe foc.
- Se adaugă zahărul în laptele cu scorțișoară și se amestecă până ce se dizolvă.
- Se introduc în amestec cele trei căni de orez.
- Se lasă amestecul pe foc timp de circa șapte minute, amestecând continuu în compoziție pentru a nu se prinde de oală.
- La final, se presară praf de scorţişoară peste orez și se servește în funcție de preferințe.
Cum poți prepara orez cu lapte la microunde
Ingrediente:
- orez prefiert la pungă
- lapte
- 1 praf de scorțișoară
- 1 praf de nucşoară
- 1 praf de cuișoare
- 2 picături esență de vanilie
- zahăr.
Mod de preparare:
- Se pune orezul într-un bol, aproximativ 2/3 din conținut.
- Se toarnă laptele până la acoperirea orezului.
- Se încălzește laptele la cuptorul cu microunde pentru aproximativ un minut și jumătate.
- Se scoate compoziția din cuptorul cu microunde și se adaugă scorţişoara, nucşoara, cuişoarele, esenţa de vanilie şi zahărul în funcție de gust și preferințe.
- Se amestecă bine compoziția și se poate servi.