Secretul celui mai bun hummus libanez. Așa va ieși delicios, te lingi pe degete
Probabil și tu ești în căutarea celei mai savuroase rețete de hummus. Ei bine, te afli la locul potrivit. La fel cum există numeroase modalități de a prepara un smoothie, sunt o mulțime de variante de a găti hummus. Din experiența noastră, cel mai gustos hummus este cel libanez. Află în rândurile următoare care este secretul celui mai bun hummus libanez.
Secretul celui mai bun hummus libanez
Hummusul, deși originar din Orientul Mijlociu, este un fel de mâncare tot mai popular, inclusiv în România. De obicei, este consumat de persoanele care doresc să își sporească aportul de proteine sănătoase.
Există o mulțime de rețete de hummus, despre care se spune că sunt cremoase. Nimic nu se compară însă, cu hummusul libanez a cărui rețetă o vom prezenta în rândurile de mai jos.
Unul dintre secretele hummusului are de-a face cu sarea. Dacă adăugați sare în mod excesiv în hummus, compoziția nu se va înmuia suficient în așa fel încât să devină moale și fină. Cel mai bine este să prepari amestecul de hummus fără să adaugi sare. Abia după ce dai prin blender ingredientele pentru hummus este recomandat să adaugi sare în compoziție.
De asemenea, dacă amestecul ți se pare că este mult prea dens, adaugă puțină apă. Compoziția trebuie să iasă asemenea unui piure foarte fin. Pulsați năutul în așa fel încât hummusul să iasă, la final, moale.
În rândurile de mai jos vom prezenta o rețetă de hummus libanez, care nu te va dezamăgi, garantat, potrivit indiciilor de pe Endofoodart.com. Ingredientele le vei avea, cu siguranță, la îndemână. Forma finală de hummus va ieși foarte gustoasă.
Rețetă simplă de hummus libanez
Ingrediente:
- 250 de grame de năut uscat
- 5 linguri de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de tahini
- 1 linguriță de sare
- zeama de la 1 lămâie.
Mod de preparare:
- Se fierbe năutul, potrivit instrucțiunilor indicate pe ambalaj.
- Se pune năutul fiert într-un blender.
- Se adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepția uleiului de măsline.
- Se pasează amestecul la viteză mare, până la obținerea unei paste fine.
- Se adaugă două linguri de ulei de măsline și se mixează din nou compoziția, pentru un minut.
- Se pune pasta într-un recipient, vas sau farfurie și se adaugă restul de ulei de măsline.
- Se condimentează pasta în funcție de preferințe (paprika, pătrunjel, cumin etc).
Hummusul se poate servi pe pâine normală sau prăjită, în funcție de preferințe. Se poate adăuga ardei copt și/sau telemenea de capră, pentru a oferi compoziției un plus de aromă.