Secretul celui mai bun grătar. Trucul cu un cub de gheață pe care îl va folosi toată lumea
Mulți români abia dacă văd mesele zilnice fără carne. Acest obicei alimentar este în prim-plan în special când vine vorba despre sărbători. Mesele sunt pline de diverse produse din carne. Un celebru bucătar le sare în ajutor și aduce un truc util pentru prepararea grătarului. Ce trebuie să faci cu un cub de gheață? Puțini s-ar fi gândit la un asemenea lucru. Cum trebuie să procedezi?
Cum să faci cel mai bun grătar: trucul cu un cub de gheață
Românii se pricep cel mai bine la grătare. Nici nu trebuie să existe o zi specială pentru o masă de prânz ca de sărbătoare. Mulți se bucură de o astfel de activitate la iarbă verde sau chiar în propria grădină din spatele casei.
Unii ar spune că nu este atât de greu să faci un grătar, dar nu toată lumea îl poate face delicios. Trucul pe care l-a dezvăluit un bucătar este cu un cub de gheață.
Mai exact, chef Graham Eliot a venit cu detalii despre o metodă neașteptată care poate fi folosită la chiftelele de burgeri, dar și pentru carnea de porc sau vită.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi un cub de gheață pe carnea pusă pe grătar. Ce se întâmplă dacă faci asta? Gheața va împiedica produsul să se gătească în exces și va adăuga și puțină umiditate în plus în special cărnii de vită.
Trucul este eficient dacă este vorba despre bucăți mari. Dacă ești decis să faci un burger delicios într-o zi de duminică, atunci nu uita să pui gheața în interior și să acoperi chiftelele de carne cu un capac.
Ce trebuie să mai faci?
Trebuie să ai în vedere să ungi puțin grătarul după ce îl cureți și îl pregătești pentru o nouă preparare. De asemenea, specialiștii din domeniu îți recomandă să nu înțepi bucățile de carne pentru că astfel le vei usca.
Toate sucurile naturale vor ieși în felul acesta, iar la final se poate să pui în farfurie un produs deloc gustos sau aromat. Este foarte util să faci un sos înainte din: ulei de măsline, boia iute/dulce, sare, piper, usturoi pisat, rozmarin sau cimbru.
Condimentele trebuie să fie alese în funcție de carnea pe care o prepari, dar și de timpul de gătire. Dacă ai o bucată de carne care trebuie să stea ore întregi la fier/cuptor, foile de dafin pe care le alegi trebuie scoase la jumătatea procesului pentru că totul va deveni amar.