16 nov. 2022 | 20:35

Secretul celor mai pufoase gogoși vieneze. Ce trebuie să pui în aluat

Diverse
Secretul celor mai pufoase gogoși vieneze. Ce trebuie să pui în aluat
Secretul celor mai pufoase gogosi vieneze. Ce trebuie sa pui in aluat

Indiferent de vreme, sezon sau ora din zi, un desert delicios și dulce întotdeauna ne va ridica starea de spirit și ne va pune un zâmbet larg pe chip. Atât cei mici, cât și cei mari adoră gogoșile, în special pe cele pufoase, vieneze. Cum se prepară cele mai gustoase gogoși. Ingredientul secret ce se pune în aluat.

Rețetă gogoși vieneze

Atunci când ai musafiri distinși la masă, prieteni apropiați, parteneri de afaceri sau doar vrei să te bucuri de o masă cu familia, desertul trebuie să fie mereu punctul culminant al cinei, satisfăcând papilele gustative ale celor prezenți.

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 ouă întregi plus 2 albuşuri
  • sare
  • răzătură de lămâie
  • 100 g stafide
  • nuci tocate
  • zahăr vanilat

Mod de preparare

Pentru început, vei prepara crema din untul moale, zahăr pus în porţii mici, ouă întregi încorporate repede, un praf de sare, răzătură de lămâie şi făina pusă în ploaie.

Ingredientele se amestecă toate, folosind o lingură de lemn. E important să învârți într-un singur sens, susțin gospodinele. Apoi, vei adăuga în aluat nuci tocate şi stafide spălate şi scurse.

Iei porţii mici din aluat cu lingura şi le pui într-o tavă neunsă. Gogoșile se ung cu albuş bătut şi se pun la copt pentru 30 de minute la foc potrivit. Acestea se servesc reci sau calde, pudrate cu zahăr vanilat.

Cum prepari gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară

Ai nevoie doar de următoarele ingrediente:

  • – 500 ml lapte
  • – 10 linguri griș + încă 3-4 linguri
  • – 2 linguri zahăr
  • – 1 pliculeț zahăr vanilat
  • – 3 ouă
  • – un praf de sare
  • – o lingură zahăr pudră
  • – o lingură scorțișoară
  • – 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Se pune laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amesteci continuu și pregătești o budincă groasă. Se ia amestecul de pe foc și se lasă la răcit. În continuare, vei adăuga ouăle, unul câte unul și vei amesteca bine după fiecare ou adăugat.

Se pun 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, vei amesteca zahărul pudră cu scorțișoara, amestec prin care vei rostogoli gogoșile după ce se vor prăji.

Apoi, torni uleiul într-o cratiță și aștepți să se încălzească bine. Vei rupe bucăți din aluat, pe care le vei modela în palmă și le vei daprin griș. Le prăjești în tigaia cu ulei fierbinte, pe ambele parți.

Ulterior, le scoți din tigaie și le pui pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei. Servești gogoșile pudrate cu zahăr vanilat.