Secretul celor mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul care schimbă structura
Toată lumea adoră supa de găluște, dar există chiar și gospodine care se încurcă la rețeta pentru pernuțele pufoase din griș. Există un secret pe care îl știu doar bunicile. Acestea știu ce ingredient se adaugă într-o anumită etapă a preparatului. Cum poți să faci cea mai bună supă? Toți prietenii tăi care o vor gusta îți vor cere și a doua porție! Care este modul corect de preparare?
Cum să faci găluște pufoase: trucul știut de gospodine
Pare că o supă de găluște nu poate pune piedici nimănui, dar iată că orice preparat are secretele lui pe care trebuie să le afli ca să îți iasă perfect. Cele mai grele rețete sunt cele tradiționale ale bunicilor, pentru că ei aveau un mod special de a face mâncarea.
Mai exact, ei consumau mâncare fără chimicale, fără mirodenii speciale pe care le găsești acum la supermarket-uri și cu ingrediente de înaltă calitate pe care le creșteau chiar ei în grădină.
Un pas foarte important este făcutul găluștelor. Tebuie să știi că se poate vedea calitatea lor din textură. Cu cât sunt mai pufoase, cu atât sunt mai bune. Acestea nu trebuie să se întărească nici dacă le lași în ciorbă.
- Ingrediente
-3 ouă
-300 grame de griș
-sare, verdeață(leuștean, pătrunjel proaspăt sau uscat)
Mod de preparare
Nu este indicat să separi albușul de gălbenuș! Sparge-le cu totul și bate-le în ritm alert, iar mai apoi poți începe să pui grișul treptat. Amestecă în continuu și folosește o lingură pentru a fi mai ușor procesul și pentru a sparge cocoloașele care s-ar putea crea.
Abia după ce compoziția are consistența unei maioneze, te oprești. Lasă totul la rece preț de cel puțin 10 minute pentru ca grișul să se umfle, iar mai apoi scoate aluatul și mai pune un praf de griș și un vârf de sare. Acesta este secretul care este știu de marii bucătari și de unele gospodine.
Sarea se pune la finalul compoziției pentru că întărește ingredientul de bază. După ce ai gata supa cu legumele și bucățile de carne (opțional) pregătește-te să faci pernuțele aurii care sunt vedeta preparatului tău. Ia o lingură rece și pune alături un bol de apă curată.
Cu ustensila curată pune câte o pernuță de griș în supă, iar mai apoi curăță din nou lingura și repetă până când rămâi fără compoziție. Le poți fierbe separat sau poți să le pui direct în supa pregătită. Este necesar ca la final să presari frunze de pătrunjel deasupra.