Secretul celor mai gustoase ouă ochiuri. Rețeta banală care îți va ieși perfect de fiecare dată

de: Sabina Anastasia
26 11. 2023

Poate și tu ai petrecut ceva timp întrebându-te cum se prăjește corect un ou. O bucătăreasă a explicat ce metodă a descoperit pentru a se bucura de cel mai sănătos și savuros preparat, în primele ore ale zilei. Este o rețetă banală, pe care puține gospodine o aplică însă. În ce constă secretul, de fapt.

Cât de greu este să prăjești un ou?

Nimic nu este mai bun la micul dejun decât un ou perfect prăjit. Deși poate să pară o sarcină simplă de efectuat, trebuie să stăpânești bine metoda de gătire pentru a te asigura că preparatul iese în formă excelentă. Chiar și bucătarii experimentați au trecut prin mai multe etape pe acest plan.

Nigella Lawson este una dintre cele mai iubite bucătărese ale țării. Chiar și ea a recunoscut că a avut nevoie de mult timp să se străduiască să învețe cum trebuie prăjit, de fapt, un ou. Deși reprezintă un fel de mâncare preparat rapid de multe gospodine, tehnica nu este mereu cea corectă.

Secretul ouălor perfect prăjite

La Festivalul de literatură de la Cheltenham, Nigella Lawson a dezvăluit că a descoperit o metodă care funcționează cu adevărat când vine vorba despre prăjitul ouălor. Bucătăreasa are o tehnică deosebită de a manipula un ou, înainte de a-l prăji.

Primul pas constă în spargerea unui ou printr-o strecurătoare de ceai într-o ceașcă. Tot ce este lichid trebuie să se strecoare în ceașcă sau în cană, a explicat bucătăreasa, potrivit The Mirror. Ce rămâne în strecurătoare se pune într-o altă cană, separat.

Peste oul lichid ce a trecut prin strecurătoare se adaugă o linguriță de oțet sau câteva picături de zeamă de lămâie. Se lasă să stea câteva minute, până când apa clocotește. Care apă? Ei bine, bucătăreasa Nigella Lawson nu prăjește ouăle în ulei, ci în apă. Pune apă în tigaie, pe foc, și așteaptă să fiarbă.

Cum prăjești un ou în apă

Când apa a dat în clocot, stinge flacăra de la aragaz. Toarnă, apoi, încet oul din cană în tigaie. Dacă vrei să prăjești un singur ou, pune-l în apă, cu flacăra stinsă. Dacă vrei să prăjești mai multe, ține flacăra aprinsă în așa fel încât apa să clocotească.

Deasupra albușului, puneți gălbenușul din a doua cană. Lasă oul în apa fierbinte de la patru până la cinci minute, cu tiagaia acoperită cu capacul ce i-a fost destinat. Timpul de prăjire poate să varieze în funcție de dimensiunea oului. După ce s-a prăjit, scoate pe farfurie oul cu o lingură din plastic.