Secretul celor mai gustoase fursecuri. Ce trebuie să pui în aluat, se vor topi în gură
Bucătarii profesioniști au dezvăluit secretul celor mai gustoase fursecuri. Află ce trebuie să pui în aluat, ca să îți încânți familia, musafirii, dar și propriile papile gustative. Sfaturile și trucurile pe care ar trebui să le aplici de fiecare dată când prepari gustările delicioase.
Cum prepari cele mai gustoase fursecuri
Gustoase, ușor de preparat, sunt soluția ideală în momentele în care să pui pe masă pentru familie sau musafiri, într-un timp cât mai scurt, ceva bun de „ronțăit”.
Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu este deloc complicată, există câteva trucuri pe care ar fi bine să le aplici de fiecare dată când le prepari.
Jurnaliștii de la publicația Business Insider au obținut câteva sfaturi de aur de la bucătari profesioniști pentru cele mai gustoase fursecuri.
Astfel, prima recomandare este legată de ingredientele folosite. Nu de alegerea lor, ci de temperatură. Pentru a obține un aluat fraged, ouăle și untul ar trebui să fie la temperatura camerei.
Trucuri și sfaturi de a bucătari
În cazul untului, sfatul specialiștilor este să fie tăiat cuburi și lăsat afară, măcar 30 de minute înainte de a fi adăugat în compoziție. Ouăle se pot scufunda în apă caldă timp de 10 chiar 15 minute. Astfel, vei observa că albușurile și gălbenușurile se vor amesteca mai ușor.
Dacă își dorești fursecuri pufoase, care se vor topi în gură, nu trebuie decât să freci bine untul și zahărul în jur de zece minute sau până când vei obține o compoziție cu textură cremoasă, iar cristalele de zahăr se topesc complet în grăsimea untului.
După ce vei termina de frământat aluatul, lasă-l la răcit măcar patru ore. Sfatul bucătarilor este să îl lași chiar peste noapte, în situațiile în care acest lucru este posibil și nu ești presat de timp. În acest mod, va fi mai aromat și mult mai ușor de modelat.
Pentru că nimeni nu își dorește să mănânce fursecuri arse, momentul în care tava pe care sunt așezate se scoate din cuptor este foarte important.
Încearcă să o scoți cu două sau trei minute înainte de timpul de coacere specificat în rețeta pe care o urmezi. Căldura ei şi a foii de copt va continua să le coacă.
Citește și: Fursecurile care nu îngrașă deloc. Rețeta e simplă, dar gustările ies la fel de delicioase