Secretul celor mai gustoase chiftele de pui. Ingredientul magic, care le dă un gust senzațional

de: Ana Chivu
15 01. 2023

Multe gospodine se gândesc la rețetele favorite ale pofticioșilor de la masă atunci când se pregătesc să facă un prânz delicios. Cu siguranță cei mai mulți români adoră să mănânce chiftele în sos sau fără alături de piure, legume la cuptor ori paste. Cu toate astea, nu toate doamnele știu secretul cunoscut doar de bucătarii profesioniști. Ce ingredient nu trebuie să lipsească pentru ca ele să aibă un gust fabulos?

Rețetă pentru chiftele de pui: ce ingredient nu trebuie să lipsească?

Masa de prânz este cea mai așteptată de toți cei din casă. Majoritatea scapă de cursuri sau își încheie job-ul și își doresc să se bucure de bucatele preferate alături de cei dragi. Bucătăresele știu că atunci când rămân fără idei și au puține ingrediente în casă trebuie să gătească chiftele.

Unele aleg să le prepare din carne de porc, iar alții din carne de pui. Rețeta cu porc are mai multă grăsime pentru aromă, dar cele de pui duc lipsă de așa ceva. Bucătarii recomandă să te folosești de mai multe condimente pentru a le da gust chiftelelor de pui.

Poate puține gospodine știu, dar ghimbirul este de mare ajutor aici. De asemenea, un alt truc este să adaugi câteva cubulețe de unt în compoziția de carne înainte să începi să formezi bilele.

  • Ingrediente

o jumătate de kilogram de piept de pui;
3 albușuri;
200 de grame de lapte;
trei dovlecei;
doar suficientă sare;
ulei de măsline extra virgin;
coaja de la o lămâie;
50 grame de pesmet;
40 grame pudră de ghimbir;
piper alb și boia dulce după gust.

Mod de preparare

Pune pieptul de pui într-un robot de bucătărie sau în mașina de tocat, apoi asezonează totul cu sare, piper, ghimbir și dovlecei. Pentru un plus de textură, adaugă în compoziție și puțin pesmet pentru ca acesta să extragă apa din legumele tăiate fâșii. Pune mai apoi albușurile de ouă, lapte, piper alb, boia și câteva picături de lămâie.

Bucătarii recomandă să dai fiecare biluță de carne prin pesmet sau făină înainte să o tragi la tigaie în puțin ulei. Pasul următor este să le adaugi într-un sos de roșii făcut în casă în cazul în care vrei să le servești marinate.

Ai nevoie pentru acesta doar de roșii cuburi, usturoi, ceapă și condimentele care sunt pe placul celor dragi. Adaugă chiftelele prăjite în sos și lasă biluțele de carne să fiarbă pentru aproximativ 20-25 de minute. Se servesc cu paste sau pe pâine prăjită și cu puțin parmezan deasupra.