Secretul celor mai buni cartofi copți. Ce să pui în tavă pentru un gust desăvârșit

de: Sabina Anastasia
03 11. 2022

Secretul celor mai buni cartofi copți. Tuberculii nu se gătesc în tigaie, pe aragaz, ci în cuptor. Dacă vei urma trucurile pe care ți le vom explica în rândurile de mai jos, mâncarea va ieși cu adevărat savuroasă. Există un ingredient pe care trebuie să-l adaugi neapărat în vasul în care gătești cartofii copți. Schimbă tot gustul.

Secretul celor mai buni cartofi copți

Dacă ești în căutarea unui secret care să schimbe gustul cartofilor copți la cuptor, ai ajuns la locul potrivit. În articolul de astăzi îți vom explica ce trebuie să adaugi în tavă pentru a prepara cei mai buni cartofi copți pe care îi vei mânca vreodată. Rețeta a fost lăudată pe platformele sociale, unde gospodinele au notat doar cuvinte bune despre rezultatele obținute.

Secretul celor mai buni cartofi copți a fost împărtășit de către un bucătar stabilit în Londra, pe nume Sam Stern. Britanicii consumă foarte des diverse feluri de mâncare pe bază de cartofi. Cum poți să-i gătești în cea mai bună variantă a lor, în așa fel încât să scoți în evidență aroma de cartof copt?

Specialistul în domeniul culinar a recomandat gospodinelor să pună în tava cu cartofi unt în loc de ulei. Ambele produse sunt utilizate la scară largă în bucătării din întreaga lume. Totuși, fiecare dintre ele oferă un gust și o aromă ușor diferite mâncării. Untul are gust sărat și conține multe grăsimi saturate, în comparație cu uleiul. Acesta din urmă are mai multe grăsimi nesaturate.

Dacă vrei ca mâncarea să îți iasă, într-adevăr, savuroasă, topește untul și adaugă-l în tava în care pui la copt cartofii. Îți vom explica în rândurile următoare de ce ingrediente ai nevoie ca să gătești cei mai gustoși cartofi. Mai jos vei afla și cum trebuie să manipulezi untul.

Cum gătești cartofi copți crocanți

Vei avea nevoie de:

  • cartofi;
  • bulion;
  • ulei de măsline;
  • unt;
  • usturoi;
  • rozmarin;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

  1. Se curăță și se spală cartofii, apoi se taie în formă dorită.
  2. Se adaugă apă rece și sare într-un vas încăpător.
  3. Se pun cartofii în vas și se lasă la fiert pe aragaz, la flacără mică. Cartofii nu trebuie să iasă nici prea moi, nici prea tari.
  4. Se amestecă, separat, puțin bulion cu ulei de măsline.
  5. Se topește untul la flacără mică, pe aragaz.
  6. Se adaugă untul lichid într-o tavă de copt, ce trebuie lăsată la cuptor până se încinge.
  7. Se adaugă bucățile de cartofi fierte în tava cu unt.
  8. Se presară deasupra cartofilor condimentele: usturoiul, rozmarinul, cimbrul.
  9. Se adaugă în tava cu cartofi amestecul din bulion și ulei de măsline.
  10. Se lasă cartofii la copt, în cuptor, la temperatură medie, timp de 25 de minute. Se întorc cu o ustensilă de bucătărie și se lasă la copt și pe partea celalaltă.

Cartofii copți vor ieși foarte crocanți, dacă vei urma instrucțiunile explicate mai sus. În funcție de propriile tale preferințe, poți jongla cu ingredientele. De exemplu, poți adăuga bulionul în oala în care ai pus la fiert cartofii. Unele voci susțin că acest truc face o diferență colosală în gustul mâncării.

De asemenea, după ce cartofii s-au copt, îi poți servi și alături de alte garnituri. Deasupra tuberculilor, poți să adaugi brânză sau zeamă de carne de miel. Fără doar și poate, toată lumea se va ridica foarte mulțumită de la masă.