Secretul celor mai buni ardei şi gogoşari copţi. Ce trebuie să faci înainte de a-i coace. Puţini ştiu detaliul

de: Bișinicu Andreea
09 09. 2022

Pe lângă murături, ardeii și gogoșarii copți sunt extrem de versatili și merg ca garnitură pentru orice tip de friptură asezonată cu o porție de cartofi prăjiți și tot felul de mirodenii. Ardeii copți se prepară extrem de repede. Iată care este secretul gospodinelor. Cum trebuie alese cele mai bune legume pentru coacere.

Cum verifici dacă ardeii și gogoșarii sunt buni de coacere

Dacă te-ai săturat de salate asortate și abia ai pus murăturile pentru iarnă, gospodinele îți dau cea mai bună soluție pentru a prepara o garnitură extraordinară. Ardeii și gogoșarii copți sunt cea mai bună soluție pentru a mânca ceva bun, hrănitor și gustos, în același timp.

Pentru a conserva legumele coapte, marii chefi bucătari aleg gogoșari și ardei capia cărnoși, de culoarea roșu aprins, plăcut ochiului. Acestea se vor coace mult mai bine și pielița se va desprinde mult mai repede, legumele căpătând acel gust ideal, ca preparatele servite la restaurantele de top din lume.

Gogoșarii și ardeii capia sunt ideali pentru a fi copți pe flacara mare a aragazului, la foc iute. De asemenea, poți coace și ardeiul gras, nu neapărat roșu, dar cel care are coaja groasă.

Un alt truc genial este să cureți cotoarele și semințele, înainte ca legumele să fie puse la cuptor, pentru a câștiga mai mult timp. Ardeii se taie pe jumătate și se elimină cotoarele cu o lamă foarte subțire, fără să pierzi din pulpa legumelor.

Trucul pentru ca ardeii copți să aibă cel mai bun gust

Gospodinele te sfătuiesc să folosești un șervețel de hârtie îmbibat în ulei cu ajutorul căruia să ungi ușor fiecare ardei. Coaja se va coace mult mai repede și se va desprinde mai ușor, în acest fel. Nu trebuie să folosești decât o cantitate foarte mică de grăsime, doar câteva picături de ulei.

În continuare, ardeii se pun întregi sau tăiați pe jumătate în tava de la cuptor, acoperită de hârtie de copt. Legumele se coc la foc mare, timp de o jumătate de oră.

De asemenea, ardeii tăiați pe jumătate se așază având coaja în sus, fără să-i întorci. În schimb, ardeii întregi se întorc de două ori pe o parte și pe alta, așa se vor coace uniform. Ardeii vor fi gata copți, atunci când coaja se va desprinde de legumă. Adaugă puțin oțet și te-ai ales cu o gustare delicioasă.