Secretul celor mai bune sarmale de post. Vor ieși la fel de gustoase
Doar pentru că alegem să respectăm restricțiile alimentare impuse în perioadele ce precedă marile sărbători creștine ale anului, nu înseamnă că trebuie să ne luăm adio de la mâncărurile aromate. Află care este secretul celor mai bune sarmale de post. Dacă vei ține cont de sfaturile din rândurile de mai jos, vei vedea că ies aproape la fel de gustoase.
Secretul celor mai bune sarmale de post
Aromate, gustoase, o încântare pentru papilele gustative și fără niciun ingredient ce nu este permis în perioadele de post din an. Aceste sarmale vor face furori în rândul familiei și musafirilor.
Românii care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele care precedă marile sărbători creștine știu prea bine că una dintre cele mai mari provocări este lista destul de scurtă cu mâncăruri permise. Pentru ei, avem o variantă nu doar sănătoasă, dar și gustoasă.
Ingrediente sarmale de post
Pentru a prepara această rețetă de sarmale de post, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- o varză murată
- o cană de orez cu bob lung
- o jumătate de kilogram de ciuperci
- o ceapă de dimensiuni mari
- patru linguri de măsline
- două linguri de bulion
- piper și sare, după gust.
Mod de preparare sarmale de post
După ce se pregătesc foile de varză murată, se pun ceapa și ciupercile tocate mărunt la călit, cu piper și sare, și se țin pe foc până când sucul pe care îl lasă se evaporă complet. Se adaugă orezul, se amestecă în jur de un minut și se lasă apoi compoziția la răcit.
Urmează apoi procesul de împachetare și aranjare în vasul în care se vor prepara.
Cheia succesului este timpul de fierbere. Acesta poate varia, așa că nu îți rămâne decât să testezi sarmalele din când în când, până simți că orezul este fiert.
Reprezentanții InfoCons, despre produsele de post din comerț
În prima zi din postul Paștelui, Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a transmis un mesaj important românilor, avertizându-i în privința produselor ce apar pe rafturile magazinelor în această perioadă.
„Suntem în Post . Pentru cei care cu adevărat țin Post , dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post , ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale , cu multe legume .
Dar , din păcate , E-urile, coloranții , conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare , iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post , trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei , înțelegerea ingredientelor , pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei , pentru copiii lor , pentru bunicii și pentru părinții lor .
Există și o soluție pentru a fi mai informați , pentru a alege ce cumpărăm , ce mâncăm , cât mâncăm , cum mâncăm , pentru a fi real ce ne dorim ! Alegem în cunoștință de cauză , descărcând Aplicația GRATUITĂ InfoCons , care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus , ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, a transmis Sorin Mierlea – Președinte InfoCons.