Secretul celor mai bune perișoare. Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în compoziție
Ciorba de perișoare este una pe care adulții și copiii o mănâncă cu plăcere. De altfel, ciorba de perișoare este una din cele mai tipice ciorbe românești, iar ingredientele, în special în ceea ce privește verdețurile, diferă de la o regiune la alta. Cu toate acestea, secretul celor mai bune perișoare implică și adăugarea în compoziția de perișoare și a unui vârf de bicarbonat de sodiu. Iată rețeta pe care să o folosești și tu!
Ingrediente ciorbă de perișoare
- 500 grame de carne – Amestec de vită și porc
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1/4 țelină
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- bulion
- borș praf
- pătrunjel verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare ciorbă de perișoare
Se curăță și se spală ceapa, se toacă două dintre ele care apoi se amestecă cu morcovul dat prin răzătoarea mare, împreună cu țelina. Legumele se călesc în ulei. Între timp, se frământă carnea, care se amestecă cu ceapa rămasă și tocată. Se adaugă oul și orezul, chiar și 2-3 linguri de ulei și una de apă, dacă simțim că compoziția nu este suficient de maleabilă. Din această compoziție se formează biluțe de mărimea unei nuci.
După ce legumele s-au călit, se acoperă cu apă, se fierb aproximativ 20 de minute și apoi adăugăm perișoarele, având grijă să le punem pe suprafața întregii oale, pentru ca acestea să nu se suprapună. Când perișoarele încep să iasă la suprafață, se adaugă și bulionul și se mai lasă cinci minute la fiert. În ultimele minute de fierbere se adaugă și borșul la plic, sarea și piperul. După ce oala se ia de pe foc, se adaugă și pătrunjelul tocat.
Ca și un tips, pentru ca perișoarele să fie mai pufoase, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. De asemenea, un alt sfat pentru ca perișoarele să nu sfărâme este ca orezul să fie uscat în timpul adăugării.