Secretul celor mai bune gogonele murate. Așa vor fi tari toată iarna

de: Sabina Anastasia
06 10. 2023

Playtech Știri îți prezintă în materialul de astăzi secretul celor mai bune gogonele murate pentru sezonul de iarnă. Există două detalii de care trebuie să ții cont, pentru ca legumele să nu-și piardă din fermitate cât timp stau în borcane. Cum trebuie să procedezi pentru a se menține tari toată iarna.

Cum păstrezi gogonelele tari în borcane

Multe gospodine au pus deja legume la murat pentru sezonul de iarnă. Totuși, dacă nu ai reușit să bifezi toate sarcinile până acum, nu există motive de îngrijorare. Octombrie este luna în care încă se pregătesc conserve și borcane de bunătăți pentru lunile reci ce urmează.

Gogonelele se numără printre cele mai savuroase legume ce se pregătesc pentru murat. Sunt un fel de roșii care nu au reușit să atingă încă stadiul de coacere. Ies pur și simplu delicioase când sunt preparate cu saramură pentru sezonul rece. Pot deveni o garnitură deosebită la masă.

Există o problemă comună semnalată de multe gospodine însă. Aceasta se referă la textura pe care o au legumele când sunt scoase din borcane pentru a fi puse la masă. Unele dintre ele pot fi prea moi, fără nicio urmă de fermitate. Playtech Știri îți explică de ce se întâmplă acest lucru.

Pentru ca gogonelele să fie tari chiar și murate, este bine să le alegi pe cele care arată cel mai bine. Nu trebuie să prezinte nicio pată și nicio urmă că au fost lovite. Ai grijă, de asemenea, la cum prepari saramura: 1 lingură de sare grunjoasă la 1 litru de apă este raportul perfect pe care să-l respecți.

Gogonele la murat pentru sezonul de iarnă

Ingrediente:

  • 2 kg gogonele verzi sau ușor coapte;
  • 3 litri apă;
  • 3 linguri sare grunjoasă;
  • 2 rădăcini hrean;
  • piper, sub formă de boabe;
  • usturoi, în funcție de preferințe;
  • frunze de țelină și de vișin.

Mod de preparare:

  1. Se spală gogonelele și se așează întregi în borcane.
  2. Se curăță și se spală rădăcinile de hrean, apoi se taie bucăți.
  3. Se adaugă hreanul printre gogonelele din borcane.
  4. Se curăță, se spală cățeii de usturoi și se adaugă în borcane.
  5. Se spală și se pun în borcane frunze de țelină și de vișin.
  6. Se fierbe apă cu sare și se toarnă fierbinte în borcanele cu gogonele.
  7. Se țin bocanele până a doua zi și, dacă este necesar, se mai completează cu saramură.

După înfiletarea borcanelor cu gogonele și răcirea lor, se depozitează legumele într-un loc răcoros: în cămară, în beci sau în pivniță. Temperatura generală nu are voie să depășească 10 grade Celsius.