Secretul celor mai bune găluște de griș. Așa vor ieși pufoase și foarte gustoase

de: Sabina Anastasia
03 09. 2022

Supa de găluște de griș este foarte faimoasă în restaurantele austriece și bavareze. Acest fel de mâncare a devenit foarte popular în zonele în care, odată, trăiau nemți. Supa cu găluște de griș a fost preluată și de gospodinele din regiunile noastre, care au reinventat-o și preparat-o în funcție de preferințele românilor. Vezi care este secretul celor mai bune găluște de griș.

Găluștele de griș se prepară foarte ușor și pot schimba total aroma unei supe. Există câteva trucuri de care trebuie să ții cont când prepari compoziția din care, ulterior, se fac găluștele propriu-zise. Trebuie să fii atent la detalii pentru a te bucura de cele mai gustoase și pufoase găluște de griș. În rândurile următoare îți vom explica cum poți să prepari supă de găluște de griș rapid. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.

Rețetă simplă de găluște de griș

Ingrediente:

  • 2 ouă proaspete;
  • 100 de grame de griș;
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;
  • 1 vârf de cuțit de sare;
  • ulei.

Mod de preparare:

  1. Se bat cele două ouă într-o bol.
  2. Se adaugă, în timp ce se bat ouăle, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  3. Se toarnă griș în ploaie în compoziția omogenizată complet, amestecându-se în permanență cu o furculiță.
  4. Se încorporează uleiul în compoziție, amestecându-se în continuare compoziția.

La final, amestecul pentru găluștele de griș trebuie să aibă o consistență ușor vâscoasă. Pentru a prepara găluște de griș pufoase, se recomandă să lăsați compoziția să se uniformizeze timp de zece minute. Astfel, amestecul poate „absorbi” toate benefeciile ouălor.

Pentru formarea, respectiv introducerea găluștelor de griș în supă pașii care trebuie urmați sunt foarte simpli. Îi vom prezenta în rândurile următoare.

Secretul celor mai bune găluște de griș

  1. Se dă flacăra supei la intensitate mică astfel încât aceasta să fiarbă încet. În caz contrar, găluștele de griș se vor sfărâma.
  2. Se ia o lingură din metal și se umezește cu puțină apă rece.
  3. Se ia cu lingura o cantitate potrivită din compoziția pentru găluștele de griș.
  4. Se introduce compoziția din lingură direct în supa fierbinte.
  5. Se repetă acești pași până la adăugarea tuturor găluștelor de griș dorite.

Atenție! Lingura din metal trebuie să fie întotdeauna umedă. Nu se umezește niciodată cu apă caldă, ci doar cu apă rece. În acest fel, compoziția pentru găluște nu se va lipi de lingură și va avea o formă frumoasă.

Găluștele de griș se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, oala de supă fiind acoperită cu capac. Găluștele vor prelua, astfel, din aroma supei. Când au trecut cele 10 minute, se stinge focul și se lasă supa cu găluște la răcit. Poftă bună!