Secretul celor mai bune chiftele din vinete. Ingredientul banal care face diferența, sunt rapid de preparat

de: Bișinicu Andreea
07 11. 2022

Atunci când nu mai ai nicio idee ce să gătești și vrei să surprinzi pe toată lumea cu o rețetă ușoară, cu puține calorii, gospodinele te sfătuiesc să încerci cele mai bune chiftele din vinete. Se prepară ușor și vor fi pe gustul tuturor. Ce ingredient secret face diferența.

Cum obții cele mai gustoase chiftele din vinete

Adori chiftelele, dar ții la siluetă, motiv pentru care te chinui să găsești o soluție care să te satisfacă. Indiferent că ții post sau adopți un regim alimentar vegetarian sau vegan, iată cum poți prepara cea mai bună rețetă de chiftele din vinete. Au un gust delicios și îți vor ține de foame.

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 50 de grame de ceapă albă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • 500 de mililitri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • 1 praf de piper
  • 1 praf de sare.

Citește și De ce nu ar trebui să înțepi niciodată vinetele când le coci. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Mod de preparare:

După ce ai pregătit toate ingredientele, te poți apuca de rețeta propriu-zisă. Așadar, pentru început, vei lua o tigaie cu ulei de măsline, în care vei căli ceapa și usturoiul, după ce le-ai tocat mărunt.

Mai departe, se iau vinetele, se curăță și se taie în formă de cubulețe de mici dimensiuni. Apoi, după ce se înmoaie legumele, adaugi vinetele tocate. Ții preparatul pe foc, până când vinetele devin maronii și moi.

Folosindu-te de robotul de bucătărie sau de blender, vei amesteca vinetele, ceapa și usturoiul călite, până ce se vor omogeniza. În continuare, vei încorpora oul, pesmetul, sarea și piperul. Amesteci, din nou, foarte bine până la omogenizare.

Odată ce amestecul este pregătit, acesta trebuie pus la frigider timp de jumătate de oră, pentru a deveni mai ferm. În continuare, urmează cea mai distractivă parte, cea în care formezi bilele mici cu aluatul.

Chiftelele se prăjesc în ulei la temperatură medie, până se rumenesc bine. Apoi, trebuie să le treci prin hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime.

La final, chiftelele din vinete se servesc cu mămășiguță, muștar sau sos barbecue. De asemenea, acest preparat poate fi savurat alături de o lingură de smântână sau iaurt. Poftă bună!

Citește și Chiftele fără carne, ouă și făină. Ingredientul vedetă care face tot gustul